Se face un aluat elastic și nelipicios din: făină, sare, drojdie proaspătă, zahăr tos, apă caldă și ulei de măsline, încorporat spre sfârșitul preparării. Se frământă puțin (deoarece aluatul nu este greu) se acoperă cu un șervet curat și se dă la căldură, într-un loc ferit de curenții de aer rece.
Cât timp aluatul dospește, se taie cubulețe mozzarella, cașcavalul și brânza cu mucegai.
Se prepară sosul din: suc de roșii, sare, piper, zahăr tos, boia de ardei dulce, oregano și busuioc uscat.
Când aluatul și-a dublat volumul, se răstoarnă pe planșeta înfăinată, se aplatizează și se întinde apoi cu mâinile în tava de copt, unsă în prealabil cu ulei de floarea soarelui.
Se unge aluatul, odată întins în tavă. cu sos de roșii, după care se pun straturile de topping: emmentaler răzuit, brânza cu mucegai, mozzarella și cașcavalul. Se stropește pizza cu o lingură de ulei de măsline și se dă la cuptorul preîncălzit, la temperatură medie, pentru 20 de minute.
Când brânza s-a topit și s-a rumenit frumos, se scoate pizza din cuptor, se lasă 1-2 minute să se răcorească, se stropește, cu puțin sos de roșii, se decorează cu frunze proaspete de busuioc, se porționează și se servește caldă, eventual cu sos de roșii.