Pizza Rustica

Postat de tiby in Pizza
24 Mar 2014 | 13993 vizualizari
Pizza Rustica

O pizza delicioasa...

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 350 g faina alba
  • 1/2 cub drojdie proaspata
  • 200 ml apa
  • putina sare
  • ulei
  • Pentru topping:
  • 300 g carnat de casa
  • 400 g muschiulet de porc
  • 500 g ciuperci proaspete
  • 400 g cascaval
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ceapa alba
  • 1/2 l bulion de casa
  • oregano
  • busuioc
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Prima data incepem cu pregatirea aluatului pentru pizza.

Intr-o cana punem apa calduta in care dizolvam jumatatea de cub de drojdie proaspata si apoi lasam acest amestec sa mai stea 5-10 minute. Punem faina pe blatul de lucru si peste ea turnam amestecul si adaugam putina sare. Se framanta bine si se adauga treptat putin ulei pana aluatul devine elastic si nu se mai lipeste de mana. Se pune intr-un vas care se acopera cu un prosop si se lasa la dospit aproximativ 20-30 de minute.

Intre timp, trecem la pregatirea topping-ului.

Ceapa se curata si se taie fideluta. Ardeiul se spala, se curata si se taie fasii subtiri. Ciupercile se spala si se taie in felii potrivite ca grosime, de la codita spre palarioara. Carnatul se taie rondele iar muschiuletul se taie fasii.

Se pregateste un sos din bulion, oregano, busuioc si piper.

Cand aluatul este gata, se intinde in foaie nu foarte groasa si se pune in tava unsa in prealabil cu putin ulei. Se inteapa aluatul cu o furculita din loc in loc.

Aluatul din tava se unge cu un strat de amestec de bulion si condimente dupa care se adauga ceapa fideluta, carnatul rondele si ciupercutele felii. Se mai stropeste peste ciuperci cu putin sos si apoi se adauga si muschiuletul dupa care se introduce tava la cuptor pentru aproximativ 25-30 de minute.

Dupa acest interval, se scoate tava si se adauga cascavalul feliat sau ras pe razatoarea mare si se mai da la cuptor pentru inca 5 minute.

Cand cascavalul s-a topit, se scoate din cuptor, se taie si se serveste calda.

Pofta buna !

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza Rustica" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (20)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pizza rustica

Postat de Irina

Pizza rustica

Am pregatit intai aluatul, mixand ingredientele. Cand folositi drojdie proaspata nu uitati sa o dizolvati intai in putin lapte si zahar, dupa care o lasati sa se odihneasca in faina. Abia apoi...

Citeste continuarea

Pizza cu branza de oaie si salam cu sunca afumata

Postat de Constelatialeu

Pizza cu branza de oaie si salam cu sunca afumata

Blat: Intr-un castron mai mare punem faina cernuta, facem o gaura in mijloc unde sfaramam cubul de drojdie, adaugam sarea si zaharul si apoi laptele caldut si incepem sa framantam bine, apoi...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.03.2014, 22:21
Bravo!
la 24.03.2014, 22:24
bravo
la 24.03.2014, 22:25
Vaiiiiiiiiiiiii,pizza..ce dor imi era..
la 24.03.2014, 22:28
buna buna
la 24.03.2014, 22:30
Excelenta

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking