Ingrediente
- BLAT:
- faină albă de grâu 700 g,
- sare iodata 1 lingură,
- zahăr tos 2 linguri,
- drojdie uscată 3 lingurițe,
- apă 250 ml,
- ulei de floarea soarelui 3 linguri.
- UMPLUTURĂ:
- cașcaval ras cca. 200 g,
- oregano 2 g,
- ketchup cca. 150 ml,
- salam sal-crud cca. 200 g,
- mozzarella 200 g
Mod de preparare
In recipientul mașinii de paine se pune apa, făina cernută, sarea, zaharul, uleiul și drojdia (Atentie! Păstrați această ordine daca vreți să crească aluatul!!!) Se programeaza aparatul pentru frământat și dospit, care durează 90 de minute. După ce aluatul a crescut, se pune pe planșeta de lucru presarată cu făină, și se întind două foi rotunde, apoi se așează în tavă și se începe montarea pizzei. Se unge cu ketchup, se asezonează cu oregano, apoi se pun feliile de cașcaval, feliile de salam și mini-mozzarella înjumătățită. Se asezonează din nou cu ketchup, oregano, cașcaval ras, apoi se introduce în cuptorul încins in prealabil, se lasă la cuptor cca. 25 de minute.Spor și poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "PIZZA SALAMI" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (7)
|