Ingrediente
- Aluat pizza
- 550 g faina
- 25 g drojdie proaspata
- 1 lingura zahar
- 1 lingurita rasa cu sare
- 50 ml ulei masline ( sau floarea soarelui)
- cca 300 ml apa calduta
- Umplutura pentru sfertul meu
- branza cu mucegai albastru
- branza maturata
- almette
- cascaval
- branza de oaie grasa si untoasa
- Umplutura pentru restul de pizza
- salam rustic
- carnati semiafumati
- masline
- ciuperci
- kechup
- cascaval
- branza maturata
- rosii cherry
Mod de preparare
Aluat : Am folosit tava de la aragaz ( aragaz tip nou, care are dimensiuni mai mari decat cele clasice), tapetata cu hartie de copt. Intr-un castron am cernut faina, am facut o adancitura in mijloc, am maruntit drojdia, am adaugat zaharul si un pic de apa calduta, am amestecat putin si am lasat sa creasca cca 10 min, apoi am adaugat sarea, uleiul si apa calduta, putin cate putin si am framantat. Cca 30 min am framantat bine si am trantit aluatul de masa, apoi l-am asezat intr-un castron uns cu ulei, am acoperit castronul cu un servet si am lasat la crescut cca 1 ora si 1/2 , la loc cald.
Mi-am pregatit umplutura cat timp aluatul a stat la dospit. Am taiat salamul, carnatii in bucatele mai marunte, am feliat maslinele, am taiat branzeturile pentru partea mea, pentru partea cealalta le-am ras.
Am intins aluatul direct in tava, cu mainile, pe un sfert am intins almette, apoi am presarat branzeturile taiate . Pe restul de pizza am intins kechup, apoi am asezat ingredientele, am presarat branzeturile rase si am asezat rosiile cherry. Gata pizza de bagat la cuptor, pentru cca 20 min, sau pana se rumeneste frumos si blatul este copt. Sa aveti pofta !
Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza sfert" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
|