Pizza "turbata"

Postat de housy in Pizza
25 Noi 2010 | 3850 vizualizari
Pizza "turbata"

vinul acel fiert.....trebuia servit cu ceva.....asa ca o pizza era binevenita multumesc ajutoarelor Dori si Brandu :*

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 350 gr faina alba 000
  • 1 lingurita sare
  • putin oregano si busuioc
  • 3 linguri de ulei
  • 1 cubulet drojdie Pakmaya
  • 230-250 ml apa
  • 1 lingura zahar
  • Pentru topping:
  • 100 gr kaizer
  • 100 gr sunca pizza
  • 4 cabanosi
  • 1 ceapa micuta
  • 2 ardei verzi micuti
  • 300 gr cas de oaie
  • 1 conserva de ciuperci
  • 1 conserva de porumb
  • sare
  • piper
  • Pentru sos:
  • 5-6 linguri praf "baza pentru sos de rosii" Knorr
  • 3-4 linguri apa
  • oregano
  • busuioc

Mod de preparare

Blatul:

  • - peste faina se pune apa, uleiul, un praf de sare, oregano si busuioc
  • - se freaca drojdia cu zaharul pana aceasta se inmoaie si se toarna peste faina
  • - se framanta aluatul bine si se lasa la dospit intr-o camera calduroasa, acoperit cu un prosop (eu am pus direct pe calorifer catronul)
  • - cand aluatul a crescut, se imparte in doua
  • -se ia o juamtate din aluat din care se intinde o foaie, si se pune intr-o tava peste hartia de copt
  • - se unge cu sos (descris mai jos) iar peste se presara toppingul:

Toppingul:

  • - toate ingredientele se taie cubulete, iar casul se rade pe razatoarea mare
  • - se aseaza pe blatul de pizza, lasand casul sa fie ultimul strat 
  • - deasupra se mai stropeste cu putin sos

Sosul:

  • - praful de la Knor se amesteca cu apa, pe foc, si se mesteca pana la omogenizare
  • - se mai adauga pentru gust oregano si busuioc
  • - se unge blatul de pizza cu sos

   Pizza se introduce apoi in cuptorul incins, si se lasa aprox. 30 min.                                           

Noi am servit-o cu vin fiert!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza "turbata"" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (10)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pizza Calzone

Postat de MotanLaOale

Pizza Calzone

Aluatul se prepara ca in reteta mea "Aluat clasic de pizza". Se ia o bucata de aluat si se intinde pe masa infainata cat mai subtire si cat de cat rotund. Se unge cu pulpa de rosii...

Citeste continuarea

Pizza cu ton si blat de malai

Postat de oanapl

Pizza cu ton si blat de malai

Într-un bol, se pun drojdia, apa și zaharul. Cu degetele, se sfărâmă drojdia și se lasă deoparte 5 minute. Se adaugă maiaua peste făina amestecată cu mălaiul și sarea și...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.11.2010, 12:05
la 25.11.2010, 12:09
daca mananci turbezi??
la 25.11.2010, 12:11
NU NOOOOOO e turbata ca are de toate, de nici ea nu mai stie ce
la 25.11.2010, 12:11
la 25.11.2010, 13:18
Buuna, mai ales ca are de toate

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking