Pizza "turbata"

Postat de housy in Pizza
25 Noi 2010 | 3914 vizualizari
Pizza "turbata"

vinul acel fiert.....trebuia servit cu ceva.....asa ca o pizza era binevenita multumesc ajutoarelor Dori si Brandu :*

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 350 gr faina alba 000
  • 1 lingurita sare
  • putin oregano si busuioc
  • 3 linguri de ulei
  • 1 cubulet drojdie Pakmaya
  • 230-250 ml apa
  • 1 lingura zahar
  • Pentru topping:
  • 100 gr kaizer
  • 100 gr sunca pizza
  • 4 cabanosi
  • 1 ceapa micuta
  • 2 ardei verzi micuti
  • 300 gr cas de oaie
  • 1 conserva de ciuperci
  • 1 conserva de porumb
  • sare
  • piper
  • Pentru sos:
  • 5-6 linguri praf "baza pentru sos de rosii" Knorr
  • 3-4 linguri apa
  • oregano
  • busuioc

Mod de preparare

Blatul:

  • - peste faina se pune apa, uleiul, un praf de sare, oregano si busuioc
  • - se freaca drojdia cu zaharul pana aceasta se inmoaie si se toarna peste faina
  • - se framanta aluatul bine si se lasa la dospit intr-o camera calduroasa, acoperit cu un prosop (eu am pus direct pe calorifer catronul)
  • - cand aluatul a crescut, se imparte in doua
  • -se ia o juamtate din aluat din care se intinde o foaie, si se pune intr-o tava peste hartia de copt
  • - se unge cu sos (descris mai jos) iar peste se presara toppingul:

Toppingul:

  • - toate ingredientele se taie cubulete, iar casul se rade pe razatoarea mare
  • - se aseaza pe blatul de pizza, lasand casul sa fie ultimul strat 
  • - deasupra se mai stropeste cu putin sos

Sosul:

  • - praful de la Knor se amesteca cu apa, pe foc, si se mesteca pana la omogenizare
  • - se mai adauga pentru gust oregano si busuioc
  • - se unge blatul de pizza cu sos

   Pizza se introduce apoi in cuptorul incins, si se lasa aprox. 30 min.                                           

Noi am servit-o cu vin fiert!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza "turbata"" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (10)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Pizza "Mumia proaspata"- Halloween Pizza

Postat de Lia1

Pizza "Mumia proaspata"- Halloween Pizza

Confectionam mai intai sablonul cu forma mumiei. Eu am facut rapoarte si proportii ca sa stabilesc dimensiunile sablonului pornind de la dimensiunea celei mai mari tavi pe care o am (37x37...

Citeste continuarea

Pide cu carne tocata (pizza turceasca)

Postat de rocsi_1612

Pide cu carne tocata (pizza turceasca)

Aluatul: Intr-un pahar turnati putin din apa calduta, drojdia si zaharul. Amestecati si lasati 5 minute deoparte. Faina cernuta o amestecati cu sarea. Adaugati drojdia, amestecati cu o paleta,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.11.2010, 12:05
la 25.11.2010, 12:09
daca mananci turbezi??
la 25.11.2010, 12:11
NU NOOOOOO e turbata ca are de toate, de nici ea nu mai stie ce
la 25.11.2010, 12:11
la 25.11.2010, 13:18
Buuna, mai ales ca are de toate

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking