Pizza turceasca din carne de miel marinata cu ajutorul aparatului de marinat FoodSaver

Postat de merisor67 in Oaie
17 Apr 2016 | 4148 vizualizari
Pizza turceasca din carne de miel marinata cu ajutorul aparatului de marinat FoodSaver

Va spun cu toata sinceritatea ca aceasta caserola de marinat de la FoodSaver chiar face minuni. Pe langa faptul ca timpul de marinare se reduce consistent fata de metodele clasice, prin procesul de vidare, carnea este ajutata sa-si deschida mult porii si astfel sa se intrepatrunda cu gustul ingredientelor pe care le folosim la marinat. Sunt tare incantata de acest efect!

Ingrediente

  • 600 g carne macra de miel
  • Pentru marinat:
  • 1/2 ceapa rosie
  • 2-3 crengute de rozmarin
  • sare
  • piper
  • pudra de ghimbir
  • 500 ml vin alb demidulce
  • boia de ardei dulce
  • Pentru umplutura pizzei:
  • 1 ceapa alba, mica
  • 1/2 ceapa rosie
  • 4-5 catei de usturoi
  • 150 g pasta de rosii
  • 1 lingura pasta de ardei dulce
  • 1 lingurita pasta de ardei iute
  • 2 oua
  • Pentru aluat:
  • 600 g faina
  • 250 ml apa
  • 50 ml ulei de masline
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 30 g drojdie proaspata

Mod de preparare

Pentru marinata, punem carnea taiata in bucati mai mici, in caserola pentru vidare si o condimentam cu sare, piper, boia dulce si ghimbir.

O amestecam bine sa se pudreze uniform cu aceste condimente, apoi adaugam ceapa rosie tocata marunt, crengute de rozmarin si vinul.

Punem vin atat cat sa se acopere bine carnea.

Acoperim caserola cu capacul si comutam butonul de pe capac, pe pozitia pentru vidare.

Conectam caserola la aparatul de vidat FoodSaver, prin intermediul furtunului, apoi conectam aparatul la sursa de curent.

Apasam butonul pentru vidare si asteptam ca aparatul sa-si execute comanda, apoi mai vidam inca odata, sau chiar de doua ori, sa ne asiguram ca porii carnii sunt suficient de deschisi.

Nu dureaza mult procesul de vidare, cateva minute.

Dam caserola la frigider pentru 45-60 minute, apoi scurgem bine carnea, impreuna cu ceapa si crengutele de rozmarin si o tocam prin masina de tocat.

Calim apoi ceapa alba si jumatatea de ceapa rosie, in putin ulei si adaugam carnea tocata peste ea.

Amestecam cu o spatula sa se desfaca bine carnea tocata si o lasam pe foc pana este suficient de patrunsa.

Adaugam apoi rosiile si pasta de ardei, usturoiul taiat rondele si o mai lasam pe foc 10 minute, potrivindu-i gustul cu sare si condimente, daca mai este cazul, dupa care lasam compozitia de umplutura sa se raceasca.

Preparam intre timp si aluatul.

Cernem faina intr-un vas si ii facem o adancitura la mijloc.

Intr-un alt vas, frecam drojdia maruntita cu zaharul pana se dilueaza, apoi adaugam putina apa calda, 2 linguri de faina si omogenizam maiaua.

Lasam maiaua la loc cald pentru aproximativ 10 minute, pana isi dubleaza volumul, apoi o rasturnam in adancitura din faina.

Incepem sa o amestecam cu faina de pe margini, adaugand treptat si uleiul si apa calda in care am dizolvat sarea.

Framantam un aluat nelipicios, pe masa infainata, apoi il lasam la crescut, acoperit cu un stergar curat, aproximativ 30 de minute.

Impartim aluatul in doua parti, pe care le intindem in doua foi subtiri si usor ovale.

Transferam foile in tava cuptorului, pe hartii de copt separate si asezam umplutura la mijlocul lor.

O intindem frumos catre margini, apoi pliem marginile aluatului peste ea, sub forma de barcuta si le intepam usor cu o furculita, pentru a se suprapune bine peste carne.

Spargem cate un ou la mijlocul carnii si dam tava la cuptor pentru 30-35 de minute, sau pana cand aluatul este bine preparat si de asemeni oul.

Este foarte buna, aceasta pizza turceasca din carne de miel marinata cu ajutorul caserolei de marinare Food Saver, efectiv carnea se topeste in gura, atat de frageda este!

Sa va fie de folos!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza turceasca din carne de miel marinata cu ajutorul aparatului de marinat FoodSaver" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (33)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Cotlet de miel la grill marinat in vin rosu

Postat de momo121

Cotlet de miel la grill marinat in vin rosu

Pentru marinada: Intr-o caserola incapatoare punem vinul rosu, uleiul de masline, sare dupa gust, circa o jumatate de lingurita de sare, piper, oregano, otetul din vin si usturoiul...

Citeste continuarea

Placinta cu carne de miel si Tan-Tan marocan

Postat de simona72

Placinta cu carne de miel si Tan-Tan marocan

Carnea de miel,eu am folosit pulpa, se taie cuburi si se toaca. Ceapa rosie se toaca marunt, la fel si usturoiul si se adauga la carnea tocata. Se adauga uleiul de susan, sare si piper dupa gust,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.04.2016, 09:43
Buna buna
la 17.04.2016, 09:43
gustoasa
la 17.04.2016, 09:48
la 17.04.2016, 10:24
Bunatate!
la 17.04.2016, 10:25
Mmm...buna!

Vezi toate comentariile (33)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking