Pizza vegeteriana

Postat de Alina26 in Pizza
20 Sep 2013 | 3604 vizualizari
Pizza vegeteriana

Imi era pofta de o pizza facuta in casa si m-am inspirat din"Tarta Vegetariana"care mi-a placut mult si asa ca am transformat-o in pizza.

Ingrediente

  • 350 g faina alba
  • 15 g drojdie
  • 2 lingurite de zahar
  • 1 varf de curtit de sare
  • 250 ml apa calda
  • 5 lg de ulei+uns
  • 1 vanata
  • 5 dovlecei
  • 2 rosii potrivite
  • 100 g emental
  • 200 g mozzarella
  • sare

Mod de preparare

1.Intr-un bol am pus faina,am facut o gaura in mijloc si am pus drojtia,sarea,zaharul si apa si am inceput sa framant.La sfarsit am adaugat uleiul si am continuat sa framant pana aluatul se i-a de pe maini.Am lasat la crescut,pana isi dubleaza volumul,acoperit cu un prosop curat.

2.Am spalat vanata si dovleceii si i-am taiat felii subtiri circa 2mm si i-am facut pe gratar.

3.Am dat pe razatoare emental si mozzarella am taiat-o felii foarte subtiri.Am taiat si rosiile la fel de subtiri,2mm.

4.Am incins cuptorul l 180°.Am intins putin ulei in tava si am intins aluatul,si l-am dat la cuptor pentru 15 minute.

5.Dupa aceea am scos tava am pus ementalul si apoi am alternat legumele:vinete,dovlecei,rosii si apoi mozzarela.Am dat iar tava la cuptor pentru inca 15 minute pana se topeste si se rumeneste mozzarela.

Serviti  calda.

Pofta buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza vegeteriana" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (18)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Pizza cu carne de pui

Postat de Dya

Pizza cu carne de pui

  Intr-un bol cu putina apa calduta turnam continutul pliculetului cu drojdie uscata, amestecam pana la omogenizarea completa si lasam bolul intr-un loc caldut pentru 10-15 minute....

Citeste continuarea

Pizza cu "de toate "

Postat de Dea_Dea

Pizza cu "de toate "

Aluat: Faina si sarea se pun in castron. Drojdia se dizolva in putina apa calduta si se pune peste faina. Resul de apa se adauga pe rand, pana obtinem un aluat ce poate fi intins.La final se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.09.2013, 16:34
Prima venita,prima servita !!!
la 20.09.2013, 16:35
buna pizza
la 20.09.2013, 16:35
Imi place!!
la 20.09.2013, 16:37
la 20.09.2013, 16:39
Buna si sanatoasa!

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking