Ingrediente
- 350 g faina alba
- 15 g drojdie
- 2 lingurite de zahar
- 1 varf de curtit de sare
- 250 ml apa calda
- 5 lg de ulei+uns
- 1 vanata
- 5 dovlecei
- 2 rosii potrivite
- 100 g emental
- 200 g mozzarella
- sare
Mod de preparare
1.Intr-un bol am pus faina,am facut o gaura in mijloc si am pus drojtia,sarea,zaharul si apa si am inceput sa framant.La sfarsit am adaugat uleiul si am continuat sa framant pana aluatul se i-a de pe maini.Am lasat la crescut,pana isi dubleaza volumul,acoperit cu un prosop curat.
2.Am spalat vanata si dovleceii si i-am taiat felii subtiri circa 2mm si i-am facut pe gratar.
3.Am dat pe razatoare emental si mozzarella am taiat-o felii foarte subtiri.Am taiat si rosiile la fel de subtiri,2mm.
4.Am incins cuptorul l 180°.Am intins putin ulei in tava si am intins aluatul,si l-am dat la cuptor pentru 15 minute.
5.Dupa aceea am scos tava am pus ementalul si apoi am alternat legumele:vinete,dovlecei,rosii si apoi mozzarela.Am dat iar tava la cuptor pentru inca 15 minute pana se topeste si se rumeneste mozzarela.
Serviti calda.
Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza vegeteriana" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (18)
|