Plachie de caras

Postat de DinDragostePentruGatit in Crap / Caras
25 Noi 2012 | 17937 vizualizari
Plachie de caras

Ingrediente

  • 3-4 caraşi mari;
  • 2 cepe;
  • 2-3 ardei roşii;
  • 1 ardei iute;
  • 300 mL suc de roșii;
  • 1/2 pahar vin alb;
  • 4-5 căţei de usturoi;
  • pătrunjel frunze;
  • ulei de floare soarelui;
  • 1-2 foi de dafin;
  • piper boabe;
  • sare.

Mod de preparare

 

Se curăță peștele de solzi, se eviscerează, se taie în bucăți. 

Bucățile de pește se sărează și se lasă de-o parte aproximativ 30 minute. 

După acest timp, se trec prin făină și se prăjesc în ulei foarte bine încins (circa 3-4 minute pe fiecare parte). 

Separat, se călește ceapa, până devine luciosă; se adaugă ardeii tocați julienne, se înăbușe câteva minute după care se pune vinul alb.

Se adaugă sucul de roșii, foile de dafin, piperul boabe, ardeiul iute și usturoiul. 

Se sărează și se mai ține pe foc timp de câteva clocote.

Se pun bucățile de pește și se fierbe totul (sau se pune în cuptor), la foc potrivit, până ce se pătrunde peștele și scade din sos - timp de circa 20 minute.  

La final se presară pătrunjel fin tocat. 

 

Poftă bună!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Plachie de caras" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (18)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Plachie de caras

Postat de Ela68

Plachie de caras

Curatam pestele de solzi, il spalam foarte bine si-l dam cu sare. Il portionam, apoi il tavalim prin faina si-l prajim, cat sa prinda o crusta subtire.  Separat, pregatim sosul: calim...

Citeste continuarea

Plachie de peste

Postat de farfuriavesela

Plachie de peste

curatam pestele de solzi il spalam bine si il saram tocam ceapa rondele  intr-o tava punem ceapa, rosiile, ardeiul gras, usturoiul, sare, piper...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.11.2012, 13:20
super
la 25.11.2012, 13:21
bun
la 25.11.2012, 13:21
Merci, Dana!
Poftim de serveste, profita ca esti prima .
la 25.11.2012, 13:22
Ahhh... Gurita, nu te-am vazut...
Poftiti la masa!
la 25.11.2012, 13:24
am venit

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking