Plachie de crap

Postat de miha in Crap / Caras
28 Oct 2012 | 14843 vizualizari
Plachie de crap

Ingrediente

  • 4 bucati mari de crap
  • 2 rosii
  • 1 cutie rosii in suc
  • 3 cepe
  • 1 ardei gras rosu
  • 200 g ciuperci
  • sare si piper
  • cimbru
  • 1/2 capatana de usturoi
  • 1/2 pahar vin alb
  • cateva linguri de smantana
  • sare si piper
  • boia de ardei
  • patrunjel
  • cateva linguri faina alba si ulei pentru prajit

Mod de preparare

Bucatile de peste se sareaza si se pipereaza dupa gust. Le trecem apoi prin faina in care am pus putin cimbru uscat si le prajim usor pe ambele parti. Se scot pe un prosop absorbant.

Rosiile se taie felii, rosiile in suc se paseaza (se pot lasa bucati mai mari, felii sau cuburi, pentru cine n-are mofturosi la masa).

Ceapa se toaca marunt, ciupercile se taie felii subtiri si ardeiul cubulete. Intr-o tigaie cu putin ulei si 1 lingura cu apa calim usor, pana se inmoaie, ceapa si ardeiul. Saram si piperam dupa gust.

Separat, calim ciupercile in putin ulei, pana scade zeama lasata de acestea. Stingem cu vin si mai lasam sa fiarba cateva minute.

In tava pe care o vom pune la cuptor punem un pat de legume, asezam deasupra bucatile de peste si acoperim cu un strat de ciuperci. Turnam deasupra rosiile pasate cu tot cu sucul din conserva si acoperim cu feliile de rosii.

Saram si piperam din nou, dupa gust, si dam tava la cuptor, la foc mediu, pentru cca 25 de minute.

Intre timp pisam usturoiul si-l amestecam cu boia de ardei, patrunjel si smantana. Turnam amestecul de usturoi deasupra pestelui din tava si dam din nou la cuptor pentru 10-15 minute.

Se serveste calda cu mamaliguta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Plachie de crap" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (41)
Retete similare

Plachie de crap

Postat de katty

Plachie de crap

Portionam pestele, il spalam bine, il scurgem si il dam cu sare. Tocam ceapa, ardeiul gras si usturoiul fin. In uleiul incins punem ceapa si putina sare si o lasam la foc mic pana se...

Citeste continuarea

Plachie de crap

Postat de vasimur

Plachie de crap

Pas 1. Curățăm peștele de solzi, îl eviscerăm (scoatem intestinele, branhiile și osul amar de la baza capului, cu un cuțit ascuțit), îl spălăm foarte bine și-l marinăm,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.10.2012, 16:58
Nu ştiu cum să mă exprim ca să nu greşesc cumva Mia bine nu zic, înghit în sec şi trec la favorite
la 28.10.2012, 17:03
Padre, ma alatur tie la inghititul in sec
la 28.10.2012, 17:06
oaaauuu ce bunatate, super, imi place mult
la 28.10.2012, 17:06
Aşa Meri, că unde-i unul nu-i putere
la 28.10.2012, 17:09
O trec si eu cu placere la favorite, super si multumesc inca odata pentru ajutor

Vezi toate comentariile (41)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking