Placinta a la soacra

Postat de brunetica in Dulciuri
23 Oct 2011 | 9942 vizualizari
Placinta  a la soacra

E toamna , e frig afara dar noi putem sa ne jucam in bucatarie cu diferite retete. O placinta cu dovleac sau mere merge de minune. Aroma dovleacului iesind din placinta coapta e o nebunie. Am numit placinta " soacra" pentru ca soacra mea pregateste o placinta minunata, iar aceasta reteta de aluat de placinta este al ei. I-am cerut reteta si am vrut sa o impartasesc cu toata lumea .

Ingrediente

  •  Jumate de dovleac , si 1-2 kg. de mere ,
  • 1 kg. faina de cea mai buna calitate ,
  • 60 g. drojdie de bere ,
  • 50 g. unt ,
  • 100 g. ulei ,
  • 100 g. zahar ,
  • 200 g. iaurt acru ,
  • lapte 200 g. ,
  • 2 oua ,
  • esenta si un praf de sare

Mod de preparare

 Cernem faina .Drojdia se topeste cu 4 linguri lapte caldut si 3 lingurite zahar . Laptele si iaurtul se incalzesc , iar untul il amestecam cu uleiul si il topim .  Dupa ce am pregatit toate ne  apucam de framantat :drojdia topita  o adaugam peste faina , adaugam ouale , sarea , zaharul , esenta si incepem sa framantam cu iaurtul amestecat cu lapte .

Cand am obtinut un aluat moale ca de cozonac putem adauga uleiul amestecat cu untul , putin cate putin , si framantand continuu.

Dupa ce am incorporat tot uleiul framantam pentru inca 10-15 minunte aluatul foarte bine pana formeaza bule de aer , il lasam la crescut pana isi dubleaza volumul. Cand aluatul a crescut rupem bucati , le intindem cu sucitorul si le umplem cu dovleac ras  , peste dovleac adaugam in ploaie zahar, rulam si punem in tava unsa cu ulei .

Placinta o ungem cu galbenus batut si dam la cuptor . Cuptorul trebuie sa fie incins . Puteti folosi si mere .

Pofta buna !!


Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta a la soacra" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (14)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Biscuiti Deliciu

Postat de GeorgianaGrigorescu

Biscuiti Deliciu

Faramitam biscuitii. Asezam in forma de briose folie de aluminiu.Amestecam fructele confiate, alunele, migdalele, caju, biscuitii.Punem in fiecare forma de briose o lingura cu varf din acest...

Citeste continuarea

Cozonac spirala cu nuca

Postat de timea

Cozonac spirala cu nuca

Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. Punem drojdia la dospit in 100 ml lapte caldut amestecat cu o lingurita de zahar.  Cernem faina intr-un bol, adaugam sarea si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.10.2011, 21:01
si sa traiasca socrela
la 23.10.2011, 21:45
delicioasa
la 23.10.2011, 21:57
arata apetisanta si trebuie sa fie buna, de la soacra trebuie sa fie buna intodeauna nu
la 23.10.2011, 22:11
la 24.10.2011, 08:48
da Danakarin si noi pe langa ele , asa e Elena delicioasa , Lacramioara sincer aceasta placinta este super buna , aluatul face totul , Rocsi

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking