Ingrediente
- Jumate de dovleac , si 1-2 kg. de mere ,
- 1 kg. faina de cea mai buna calitate ,
- 60 g. drojdie de bere ,
- 50 g. unt ,
- 100 g. ulei ,
- 100 g. zahar ,
- 200 g. iaurt acru ,
- lapte 200 g. ,
- 2 oua ,
- esenta si un praf de sare
Mod de preparare
Cernem faina .Drojdia se topeste cu 4 linguri lapte caldut si 3 lingurite zahar . Laptele si iaurtul se incalzesc , iar untul il amestecam cu uleiul si il topim . Dupa ce am pregatit toate ne apucam de framantat :drojdia topita o adaugam peste faina , adaugam ouale , sarea , zaharul , esenta si incepem sa framantam cu iaurtul amestecat cu lapte .
Cand am obtinut un aluat moale ca de cozonac putem adauga uleiul amestecat cu untul , putin cate putin , si framantand continuu.
Dupa ce am incorporat tot uleiul framantam pentru inca 10-15 minunte aluatul foarte bine pana formeaza bule de aer , il lasam la crescut pana isi dubleaza volumul. Cand aluatul a crescut rupem bucati , le intindem cu sucitorul si le umplem cu dovleac ras , peste dovleac adaugam in ploaie zahar, rulam si punem in tava unsa cu ulei .
Placinta o ungem cu galbenus batut si dam la cuptor . Cuptorul trebuie sa fie incins . Puteti folosi si mere .
Pofta buna !!
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta a la soacra" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (14)
|