Placinta americana cu mere

Postat de VanessaAli in Dulciuri
9 Iul 2015 | 8072 vizualizari
Placinta americana cu mere

O alta placinta americana! Daca am inceput cu astea, nu ma mai opresc. Am zis insa sa incerc o reteta mai clasica si am adaugat un plus si aspectului.

Ingrediente

Aluat:

  • 1 lingura si 1/2 de unt
  • 1 ou mic
  • 2 linguri de zahar
  • 1 lingurita praf de copt+otet
  • 50-100 ml lapte
  • faina cat cuprinde

Umplutura:

  • 8 mere medii, 2-3 linguri de zahar , 2-3 linguri de scortisoara (cat de aromata va place)

Decor: 1 ou mic, zahar

Mod de preparare

Scoatem untul din frigider si il lasam sa se inmoaie bine. Dupa ce untul e destul de moale, folosind o lingura de lemn, il frecam cu 2 linguri (normale) de zahar pana se omogenizeaza, apoi adaugam oul si amestecam bine.

Cand s-a incorporat cat de cat (oricum raman cocoloase de unt) turnam laptele si apoi 2-3 linguri de faina. Adaugam praful de copt stins cu otet si apoi treptat faina dinou. Amestecam cu lingura de lemn pana devine putin mai tare, apoi ne folosim de mana.

Dupa ce aluatul nu mai e lipicios si se poate lucra cu el , il despartim in doua parti (una mai mare si cealalta putin mai mica). Presaram faina pe o suprafata, luam partea mai mare de aluat si o intindem ( aproximativ 0,5 cm). Ungem tava rotunda cu putin ulei, luam aluatul pe sucitor si il punem in forma, aranjandu-l frumos (trebuie sa ajunga pe tot fundul tavii si pe pereti pana sus; daca ramane il taiem la nivelul tavii si il punem peste partea mai mica).

Ne ocupam acum de umplutura: merele le curatam (nu total, ca nu se simte putina coaja oricum) si le dam prin razatoarea mare. Adaugam peste zaharul si scortisoara si amestecam bine. Luam apoi compozitia cu o lingura si o punem in forma, peste aluat. Ultima parte din compozitia va fi umeda, deci va trebui sa o luati cu mana si sa o stoarceti daca e nevoie.

Luam acum a doua parte din aluat, o intindem la fel ca pe prima si o taiem usor in fasii de 1 cm. Puteti sau nu sa faceti model, eu am preferat sa fac si v-am pus o poza cu tutorial. Aluatul ramas de la surplusul de fasii de pe margine l-am pus pe marginea placintei si i-am facut forme cu furculita.

Dupa ce ati terminat cu aspectul decoram placinta. Separam oul si ungem cu albus spatiile de pe placinta unde se afla mar, iar cu galbenus fasiile de aluat.Luam cu mana zahar si presaram pe deasupra.

Dam la cuptor 30-35 de minute sau pana e rumena deasupra. Cel mai bine e sa o mancati dupa ce se raceste fiindca e mai frageda,dar daca va place calda, eu nu va opresc.

O puteti savura simpla sau cu inghetata.

Pofta buna! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta americana cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert american apple pie

Postat de Oana

Desert american apple pie

Aluat : In bolul cu faina se pune un praf de sare, zaharul si se amesteca putin, apoi se adauga untul rece taiat cubulete si laptele rece. Se framanta cu mana sau la robot, pana se obtine o bila,...

Citeste continuarea

Apple Pie - Placinta americana cu mere

Postat de Adele

Apple Pie - Placinta americana cu mere

Pentru inceput se pregateste aluatul, se amesteca toate ingredientele intr-un vas, dupa care se transfera pe masa de lucru  si se framanta energic pana se topeste foarte bine untul, se lasa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.07.2015, 17:39
ca bine mai arata!
la 09.07.2015, 17:40
la 09.07.2015, 17:42
Multumesc!
la 09.07.2015, 17:43
buna
la 09.07.2015, 18:10
Superba si gustoasa

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking