Placinta cu aroma de portocale

Postat de Steffy in Prajituri
14 Ian 2013 | 8046 vizualizari
Placinta cu aroma de portocale

Am incercat reteta de la Oana, insa am modificat-o putin si placinta a iesit nemaipomenita...aromata si gustoasa.

Ingrediente

  • 1 pachet de foi de placinta subtiri 400 g
  • 300 g iaurt gras
  • 100 g smantana
  • 2 pliculete praf de copt
  • 100 gr zahar
  • 4 oua
  • 200 ml ulei de floarea soarelui
  • 2 pliculete zahar vanilinat
  • coaja rasa de la o portocala
  • Sirop:
  • 250 ml suc proaspat de portocale (3 portocale)
  • coaja rasa de la o portocala
  • 200 ml apa
  • 250 gr zahar

Mod de preparare

Pentru inceput rupem foile de placinta in bucati mici si le lasam la uscat intr-o tava. Din cand in cand se mai amesteca sa se usuce bine. Se lasa cateva ore, eu le-am lasat 6 ore.

Praful de copt se amesteca cu iaurtul si smantana si se lasa 5 minute sa se umfle bine. Se amesteca cu mixerul ouale cu zaharul, zaharul vanilat, coaja de la portocala si uleiul, pana se dubleaza compozitia, iar zaharul s-a topit.

Se amesteca compozitia cu crema de iaurt si smantana. Se toarna intreaga compozitie peste foile de placinta si se lasa 10 minute sa se inmoaie putin.

Se pune placinta in cuptorul preincalzit timp de 30 de minute. Se verifica sa fie bine rumenita deasupra si inchegata.

Cat timp placinta este la cuptor se prepara siropul. Se amesteca toate ingredientele pe foc, iar cand incepe sa fiarba se opreste si se pune la racit.

Se scoate placinta din cuptor, se lasa 10-15 minute sa se racoreasca si se taie cubulete. Se insiropeaza apoi cu toata cantitatea de sirop. Se pun cate 2 linguri de sirop pe fiecare cubulet si in spatiile dintre ele.

Se lasa sa se raceasca complet si se pune la frigider.

Este foarte aromata si parfumata!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu aroma de portocale" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (9)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Prajitura cu piscoturi

Postat de Valclaudia

Prajitura cu piscoturi

Separam albusurile de galbenusuri (ouale trebuie sa fie la temperatura camerei). Impartim cantitatea de zahar alocata blatului. Intai batem spuma albusurile cu 6 linguri de zahar si un praf...

Citeste continuarea

Desert prajitura turnata cu branza si visine

Postat de Pungasa_Rogue

Desert prajitura turnata cu branza si visine

Ouale, sarea si zaharul se mixeaza. Se adauga uleiul, laptele, esenta de vanilie, faina si praful de copt si se omogenizeaza. Se toarna jumatate din aluat intr-o tava unsa cu ulei si tapetata...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.01.2013, 22:12
O am si eu la favorite pe a Oanei, sper sa o fac curand
la 14.01.2013, 22:26
buna
la 14.01.2013, 23:01
la 14.01.2013, 23:12
la 15.01.2013, 00:42

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking