Plăcintă cu iaurt, vișine și banane

Postat de mirela0911 in Prajituri
8 Iul 2014 | 5930 vizualizari
Plăcintă cu iaurt, vișine și banane

Am poftit la placinta Elei68 asa ca am facut si eu, dar cu fructe! Rezultatul: delicioasa placinta!!!

Ingrediente

  • 1 pachet foi de placinte Bela
  • ulei pt uns foile
  • 900 g iaurt
  • 250 g zahar
  • 5 oua
  • un plic zahar vanilat
  • coaja rasa de portocale
  • o banana
  • 200 g visine fara samburi

Mod de preparare

Foile se lasă să se dezghețe la temperatura camerei. Iaurtul se amestecă cu zaharul și zaharul vanilat pana ce acesta se topește dupa care amestecăm cu ouale bătute puțin înainte. Se adaugă apoi coaja rasă de portocale (eu am uitat), banana taiata rondele si visinele bine scurse.

Se iau 4 foi și se ung cu ulei una câte una apoi se așează în tava tapetată cu hârtie de copt. Se toarnă jumătate din cantitatea de iaurt,  se procedează la fel cu alte 4 foi după care se toarnă și restul de iaurt. Se pun și restul de foi și se dă la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru cca 40-45 de minute, să se rumenească frumos deasupra. 

Cand e gata se scoate din cuptor iar deasupra se toarnă siropul lăsat de vișine.  Se lasă la răcit după care se porționează și se servește. 

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Plăcintă cu iaurt, vișine și banane" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (22)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura cu foi caramel, cu blat de cacao si crema de lamaie

Postat de rocsi_1612

Desert prajitura cu foi caramel, cu blat de cacao si crema de lamaie

Foile caramel: Intr-o cratita puneti zaharul, o trasferati pe foc. Cand zaharul s-a caramelizat, adaugati apa, lasati pe foc pana zaharul caramel este complet dizolvat. Trageti deoparte si...

Citeste continuarea

Desert briose cu ciocolata, pentru ceai

Postat de RODIMUR

Desert briose cu ciocolata, pentru ceai

Se separă albușurile de gălbenușuri. Ciocolata cu lapte se sfarmă/taie în bucățele mici și se pregătește astfel pentru încorporare în brioșe. Se pun formele de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.07.2014, 14:12
bun rau
la 08.07.2014, 14:16
o bunatate
la 08.07.2014, 14:20
Ce buna !!!
la 08.07.2014, 14:30
Ce bunatate de placinta ai adus!
la 08.07.2014, 14:35
Buna placinta .

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking