Placinta cu iaurt si fructe

Postat de Elena_Daria in Dulciuri
21 Iul 2013 | 12411 vizualizari
Placinta cu iaurt si fructe

O placinta de sezon, simpla si delicioasa! Dupa ce sta la frigider e mult mai buna, aromata si racoritoare! Va invit si pe voi, n-o sa va para rau! Duminica placuta!:-*>:D

Ingrediente

  • 1 pachet aluat foietaj (2 x 400 g)
  • 1 kg iaurt gras
  • 300 g zahar
  • 9 oua
  • 1 lingura gris
  • coaja de la 1 lamaie
  • 1 praf de sare
  • ulei (pentru uns foile)
  • 3 nectarine
  • cirese
  • visine

Mod de preparare

Inainte cu 30 de minute sa ne apucam de treaba, scoatem foietajul din congelator sau il scoatem seara si il lasam in frigider pana a doua zi.

Intr-un vas punem 8 oua, zaharul, grisul, coaja rasa de lamaie, praful de sare si mixam bine .

Pastram 3 linguri din iaurt, iar restul il adaugam peste oua si mixam bine.

Pe masa infainata intindem bine prima bucata de foietaj, apoi o asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Taiem surplusul de aluat si-l punem de-o parte.

Intepam foaia din loc in loc cu o furculita, apoi o ungem cu putin ulei.

Turnam in tava, peste aluat  jumatate din compozitia de iaurt.

Asezam intr-o parte (aproape jumatate de tava) fructe: nectarine taiate bucati, cirese negre si visine.

Apoi asezam ce-a de-a doua foaie intinsa, taiem iar surplusul de aluat, apoi intepam foaia cu furculita si o ungem cu putin ulei si turnam compozitia de iaurt ramasa.

Din aluatul ramas intindem o a 3-a foaie.

Batem oul ramas cu cele 3 linguri de iaurt si zaharul pudra, apoi ungem cu aceasta compozitie foaia de deasupra, intepata cu furculita.

Dam placinta la cuptorul preincalzit pentru 40-50 minute, pana e inchegata si trece testul scobitorii.

O sa se umfle putin in timpul coacerii, dar va reveni la normal dupa ce o scoatem din cuptor.

Dupa ce se raceste se taie dupa preferinta.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu iaurt si fructe" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (33)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert placinta cu mere si pere

Postat de merisor67

Desert placinta cu mere si pere

Preparăm mai întâi umplutura de mere cu pere. Fructele trebuie să aibă timp să-și lase sucul și să vedem ce cantitate de amidon folosim pentru îngroșare. Am ales...

Citeste continuarea

Placinta insiropata, cu piersici

Postat de merisor67

Placinta  insiropata, cu piersici

In primul rand piersicile trebuie sa fie tari, se mentin bine si in timpul coacerii. Facem intai siropul, ardem cele 6 linguri de zahar si cand este aproape topit adaugam apa fiarta si mai...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.07.2013, 14:52
hmm, super buna!
la 21.07.2013, 15:20
Delicioasa!
la 21.07.2013, 15:23
Gabriela
la 21.07.2013, 15:23
Buni
la 21.07.2013, 15:25
Elena imi place foarte mult placinta cu iaurt,cu sau fara fructe!

Vezi toate comentariile (33)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking