Plăcintă cu brânză

Postat de LadyCrs in Dulciuri
1 Apr 2012 | 3706 vizualizari
Plăcintă cu brânză

Ce să faci duminica pe o vreme ploioasă când nu ai chef de scris pentru licență...? Bunătăți ..că pentru gătit oricând există chef !

Ingrediente

  • foi de plăcintă (linco am folosit eu)
  • 750 g brânză telemea
  • 2 căni de zahăr
  • 2 pliculețe zahăr vanilat
  • jumătate de cană lapte bătut
  • 5 ouă de țară
  • 4 linguri de smântână + 2 ouă
  • coajă rasă de lămâie
  • esență

Mod de preparare

Am dat brânza prin răzătoare...separat am spart cele 5 ouă pe care le-am amestecat cu zahărul, esența de vanilie, zahărul vanilat și laptele bătut. Apoi am turnat compoziția peste brână și am amestecat. Între timp am uns tava de la aragaz cu unt. Dintr-un pachet de foi mi-au ieșit cam 6 -7 pachețele cu brânză a câte 2-3 foi pe care le-am rulat și le-am așezat una lângă alta în tavă. Punem la cuptor la foc mediu, iar după 20-25 minute scoatem tava și punem peste plăcintă compozișia obșinută din smântână și ouă ( pentru a deveni mult mai pufoasă plăcinta noastră). Se mai lasă la cuptor pentru aproximativ 30-35 minute (la foc mediu) și plăcințica este gata!

Daca ti-a placut reteta noastra "Plăcintă cu brânză" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Feta saganaki - Rețeta de aperitiv grecesc

Postat de Bucataras

Feta saganaki - Rețeta de aperitiv grecesc

Cum se prepară Feta saganaki - Rețeta de aperitiv grecesc:  Taie brânza feta în cuburi.  Porționează foile de plăcintă în pătrate. Împachetează...

Citeste continuarea

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

Postat de Bucataras

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

Cum se prepara Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă: Încălzește cuptorul la 190 de grade Celsius. Într-o tigaie, încinge uleiul de măsline și...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei

Comentarii

la 01.04.2012, 16:08
am ajuns prima la o bucatica de placinta
la 01.04.2012, 16:33
place
la 01.04.2012, 17:57
vreau si eu o bucata
la 01.04.2012, 18:04
as gusta si eu
la 01.04.2012, 18:52
buna

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking