Ingrediente
- 500 + 200 g făină,
- 200 ml apă,
- o lingură zahăr,
- 1/4 linguriță sare,
- 25 g drojdie proaspătă.
- 500 g brânză de vaci,
- 5 ouă,
- 5 linguri zahăr,
- 5 linguri smântână,
- 5 linguri griș,
- esență rom,
- 100 g stafide,
- 20 g unt,
- 50 ml ulei,
- zahăr pudră.
Mod de preparare
Cernem 500 g făina într-un castron. În mijloc facem o adâncitură în care punem drojdia, zahărul, sarea și apa călduță. Frământăm bine aluatul și îl lăsăm la loc cald pentru 15-20 minute.
Între timp pregătim compoziția de brânză. Amestecăm brânza cu ouăle, zahărul, smântâna, grișul, esența de rom și stafidele.
Aluatul se împarte în 4 părți egale. Pe o planșetă presărată cu făină din belșug se întind cu un sucitor foile una câte una. Presărăm făină și pe aluat, să nu se lipească de sucitor aluatul. Întindem o pătrime din compoziția de brânză pe fiecare foaie și rulăm. Prindem bine capetele.
Foile umplute se pun într-o tavă unsă bine cu unt. Eu folosesc o tavă Jena de 30 x 23 cm. Ungem foile cu ulei și le dăm la cuptor, încălzit în prealabil. Plăcinta se coace pentru 40-50 minute, sau până se rumenește frumos deasupra.
După ce se răcește un pic se pudrează cu zahăr și se taie în bucățele potrivite.
Daca ti-a placut reteta noastra "Plăcintă cu brânză de vaci" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (16)
|