Placinta cu branza de vaci

Postat de miremirc in Prajituri
9 Noi 2012 | 28367 vizualizari
Placinta cu branza de vaci

Ingrediente

  • Aluat :
  • 300 g faina
  • 150 g unt (82% grasime)
  • 1 plic praf de copt
  • 1 galbenus
  • 3 lg zahar pudra
  • smantana cat cuprinde (2-3 lg)
  • Umplutura :
  • 300 g branza de vaci
  • 250 g zahar pudra
  • 50 g unt
  • 4 galbenusuri
  • 200 g cartofi fierti
  • esenta de vanilie
  • 2 lg smantana
  • 5 albusuri
  • 2-3 lg gris
  • Decor :
  • 3-4 lg zahar pudra cu aroma de vanilie

Mod de preparare

Aluat : intr-un castron cernem faina si o amestecam cu praful de copt, adaugam zaharul pudra, galbenusul, untul moale (la temperatura camerei), iar la sfarsit smantana cat cuprinde aluatul. Omogenizam si lasam deoparte.

Umplutura : mixam galbenusurile cu zaharul pudra, adaugam untul moale, apoi branza de vaci, smantana si cartofii fierti (curatati de coaja si sfaramati cu furculita sau cu degetele), esenta de vanilie. Pentru a obtine o crema fina, folosim mixerul vertical. La sfarsit incorporam cele 5 albusuri batute spuma tare cu un praf de sare. Omogenizam umplutura cu ajutorul unei linguri, pentru a ramane pufoasa.

Asamblare : aluatul il impartim in 2 parti. prima foaie o intindem cu sucitorul pe masa, apoi rulam foaia pe sucitor si o asezam intr-o tava dreptunghiulara (25*35 cm) . Presaram grisul pe foaie, apoi rasturnam umplutura si acoperim cu cea de a doua foaie. Intepam cu furculita din loc in loc si dam la cuptor pana se rumeneste putin placinta.

Scoatem din cuptor, lasam sa se racoreasca si apoi presaram zahar pudra . Taiem cand este rece si servim.

O reteta simpla, rapida si absolut deliciu ! Incercati-o si va veti convinge. Am preluat-o din caietul vechi al mamei ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza de vaci" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (21)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Reteta de placinta cu branza, spanac si praz

Postat de oanapl

Reteta de placinta cu branza, spanac si praz

Iata cum se prepara Reteta de placinta cu branza, spanac si praz Cu ajutorul unui mixer vertical se mixează brânza de vaci cu ouăle și brânza telemea (dată pe răzătoarea...

Citeste continuarea

Reteta de placinta floare cu branza, usturoi si ardei gras rosu

Postat de oanapl

Reteta de placinta floare cu branza, usturoi si ardei gras rosu

Iata cum se pregateste Reteta de placinta floare cu branza, usturoi si ardei gras rosu Se pune într-un bol laptele (începeți cu 200 ml de lapte și vedeți dacă trebuie puși...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.11.2012, 09:02
faci niste prajituri perfecte Mirela
la 09.11.2012, 09:22
o bunatate de prajitura
la 09.11.2012, 09:37
Delcioasa!
la 09.11.2012, 09:50
Ce as mai devora 2-3-5 bucatele pe loc
la 09.11.2012, 09:50
arata grozav

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking