Placinta cu Branza Dulce fara Blat

Postat de BakeUpArtist in Dulciuri
8 Noi 2016 | 8207 vizualizari
Placinta cu Branza Dulce fara Blat

Îmi place foarte mult plăcinta cu brânză, fie dulce, fie sărată, așa că mănânc frecvent. Însă am încercat să fac o variantă puțin mai dietetică, eliminând blatul. Este delicioasă.  

Ingrediente

  • 500 g branza proaspata de vaci;
  • 2 linguri de zahar pudra;
  • 4 oua;
  • 3 linguri de lapte dulce;
  • stafide (optional);
  • un praf de sare;
  • rom sau esenta de rom;
  • 1 lingura de gris;
  • 30 g de unt topit;

Mod de preparare

- Puneți stafidele la inmuitat în apă caldă cu rom;

- Amestecați bine brânza de vaci cu laptele, pentru a căpăta o consistență mai moale;

- Separați albușurile de gălbenușuri în două boluri;

- Bateți gălbenușurile cu un praf de sare, iar albușurile cu zahărul, până devinde o spumă tare;

- Adăugați stafidele înmuiate și scurse peste amestecul de brânză, amestecați bine, apoi adăugați gălbenușurile și mixați;

- Acum puteți adăuga romul, untul topit și lingura de griș și mixați până devine omogen;

- Apoi adăugați albușurile, amestecând încet cu o spatulă de jos în sus;

- Pregătiți o tavă de copt, eu am folosit una rotundă cu diametrul de 26 cm, tapetați cu unt și turnați compoziția;

 

- Coaceți la foc mediu spre mic timp de aproximativ 30 de minute, sau până se rumenește ușor;

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu Branza Dulce fara Blat" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Biscuiti economici cu gem

Postat de timea

Biscuiti economici cu gem

Intr-un bol amestecam cu un tel untura, zaharul, zaharul vanilat si praful de sare. Adaugam treptat faina amestecata cu praful de copt, alternand cu laptele. Cand compozitia se ingroasa,...

Citeste continuarea

Tarta cu capsuni

Postat de medioto59

Tarta cu capsuni

Aluatul Pregatim aluatul de pe o zi pe alta Mixam untul moale cu praful de sare si zaharul. Incorporam oul si mixam. Adaugam coaja rasa de lamaie si portocala apoi faina in ploaie si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.11.2016, 15:14
buna buna
la 08.11.2016, 15:23
la 08.11.2016, 15:30
la 08.11.2016, 15:47
la 08.11.2016, 16:09
Foarte mult imi plac prajiturile cu branza

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking