Ingrediente
- 500 g branza proaspata de vaci;
- 2 linguri de zahar pudra;
- 4 oua;
- 3 linguri de lapte dulce;
- stafide (optional);
- un praf de sare;
- rom sau esenta de rom;
- 1 lingura de gris;
- 30 g de unt topit;
Mod de preparare
- Puneți stafidele la inmuitat în apă caldă cu rom;
- Amestecați bine brânza de vaci cu laptele, pentru a căpăta o consistență mai moale;
- Separați albușurile de gălbenușuri în două boluri;
- Bateți gălbenușurile cu un praf de sare, iar albușurile cu zahărul, până devinde o spumă tare;
- Adăugați stafidele înmuiate și scurse peste amestecul de brânză, amestecați bine, apoi adăugați gălbenușurile și mixați;
- Acum puteți adăuga romul, untul topit și lingura de griș și mixați până devine omogen;
- Apoi adăugați albușurile, amestecând încet cu o spatulă de jos în sus;
- Pregătiți o tavă de copt, eu am folosit una rotundă cu diametrul de 26 cm, tapetați cu unt și turnați compoziția;
- Coaceți la foc mediu spre mic timp de aproximativ 30 de minute, sau până se rumenește ușor;
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu Branza Dulce fara Blat" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
|