Placinta cu branza dulce si ciocolata alba

Postat de Constelatialeu in Dulciuri
19 Noi 2016 | 3946 vizualizari
Placinta cu branza dulce si ciocolata alba

Am asteptat sa treaca nebunia cu deschidera magazinului Lidl in  urbea in care locuiesc....ca eu nu inteleg nebunia sa te imbulzesti  sa ce.....in fine...mi-am achizitionat cele trebuincioase pentru o placinta delicioasa....

Ingrediente

  • 400 gr foi placinta Bella
  • 1 kg branza de vaci Pilos
  • 100 gr ciocolata alba
  • 6 galbenusuri
  • stafide sultan, cate vreti, sa fie, sa se simta
  • 200 gr zahar
  • 1/2 lingurita sare
  • esenta rom
  • 100 gr unt Pilos

Mod de preparare

Pregatim compozitia. Intr-un bol punem galbenusurile ( albusurile le bagam la congelator), sarea si zaharul si mixam foarte bine, apoi adaugam ciocolata rasa. Omogenizam, adaugam branza, stafidele si esenta de rom si amestecam bine, Punem untul sa se topeasca. Pregatim o tava tapetata cu hartie de copt, impartim foile de placinta in asa fel sa formam mai multe straturi alternand cu umplutura. Asezam foaie, ungem cu unt topit, iar foaie ( am avut 11 foi , cate 3 si deasupra 2 foi ) uns cu unt topit si iar foaie, apoi umplutura, iar 3 foi unse una cate una, umplutura si tot asa pana terminam foile si umplutura. Ultimile 2 foi le maruntim, amestecam cu untul topit si le asezam deasupra. Bagam tava la cuptor, sub tava asezam un ibric cu apa. Lasam sa se coaca bine, pana ce se rumeneste frumos si trece testul scobitorii. Se scoate din cuptor se pudreaza cu zahar si se portioneaza daca n-ai rabdare. Eu n-am rabdare pentru ca imi place fierbinte.....

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza dulce si ciocolata alba" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Sorbet de pepene galben

Postat de Oana

Sorbet de pepene galben

Curata pepenele galben si taie miezul cuburi, apoi pune-l intr-o tava in congelator si lasa-l pana se intareste bine. Pune-l apoi intr-un robot de bucatarie, adauga mierea dupa gust, apa si...

Citeste continuarea

Desert cu spuma de zmeura

Postat de rocsi_1612

Desert cu spuma de zmeura

Blatul: Mixam untul cu zaharul, incorporam galbenusurile unul cate unul. Adaugam faina, esenta de vanilie si praful de copt. Albusurile le mixam cu un praf de sare pana devin spuma. Acestea le...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.11.2016, 16:24
Aici ii de mine)
la 19.11.2016, 16:27
da di ce?))
la 19.11.2016, 16:32
Am venit sa ma rasfat aici. Dincolo....s-au bagat blondele in fata! pfffff...minca-le-as!
la 19.11.2016, 16:41
super
la 19.11.2016, 16:41
Ce smecherie pe capul tau Ditzane....

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking