Placinta cu branza, smantana si fructe confiate

Postat de simona72 in Dulciuri
9 Sep 2013 | 8516 vizualizari
Placinta cu branza, smantana si fructe confiate

Stiu ca nu e nimic nou, o banala placinta cu branza, dar de care nu ma satur niciodata. De data asta modul de preparare a fost altul, iar fructele au fost si confiate si deshidratate...cum o dai cum o intorci este delicioasa...

Ingrediente

  • 1 pachet foi de placinta Linco
  • 1 cutie bramza proaspata cu 0.2% grasime de la Delaco
  • 1 cutie branza si smantana ceva fin de la Delaco
  • aprox 500 gr smantana
  • 6 oua
  • 250 gr zahar
  • 100 ml ulei
  • 1 esenta vanilie Bourbon
  • 2 linguri amidon alimentar
  • fructe confiate si deshidratate de care aveti si cate doriti, eu am avut: stafide, caise,coaja de lamaie,merisoare
  • pt uns foile: 200 ml ulei
  • pt deasupra:
  • 2 oua
  • 200 ml lapte
  • 1 cescuta zahar brut

Mod de preparare

Foile de placinta le scoatem de cu seara din congelator si le punem in frigider pt a doua zi cand facem placinta. Ouale intregi se bat cu zaharul pana devin o spuma si se tin de tel. (eu am folosit robotul de bucatarie) Adaugam in fir subtire uleiul, iar la urma vanilia. Branzeturile le amestecam cu smantana,amidonul si fructele, iar caisele le-am taiat bucatele. Peste amestecul de branzeturi si fructe punem aproximativ jumatate din cantitatea de oua, amestecam bine, adaugam si restul de oua batute spuma amestecand de data asta mai usor. 

Pt aceasta placinta am folosit tava mare de la cuptor cu marginile mai inalte. Am uns bine tava cu ulei, am tapetat-o cu putina faina, am pus o foaie de placinta unsa cu ulei, iar pt ca foaia nu acoperea toata suprafata tavii am mai pus una chiar daca foile s-au suprapus. Am pus peste foi 3-4 polonice din compozitia de branza, am nivelat cu o lingura, am pus alte foi unse cu ulei, branza si tot asa pana am terminat branza, iar deasupra am pus foi de placinta. Am impuns placinta cu un cutit din loc in loc, am batut cele 2 oua cu 200 ml lapte, le-am turnat peste placinta si am presarat zahar brut deasupra. Am dat la cuptorul incins la 170-180 grade pt 35-40 minute. Lasati sa se raceasca, daca aveti rabdare si serviti cu incredere. Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza, smantana si fructe confiate" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (41)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Cornulete cu nuca si migdale

Postat de xana

Cornulete cu nuca si migdale

Margarina la temperatura camerei se mixeaza impreuna cu zaharul si semintele de la pastaia de vanilie. Adaugam oul si mai mixam putin. Amestecam nuca, migdalele si scortisoara si le incorporam in...

Citeste continuarea

Pariziene cu piersici

Postat de timea

Pariziene cu piersici

Ingredientele pentru aluat trebuie sa fie la temperatura camerei. Intr-o cana amestecam drojdia uscata, o lingurita zahar, 2 lingurite faina si  100 ml de lapte caldut (luam din...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.09.2013, 18:23
TARE BUNA
la 09.09.2013, 18:24
la 09.09.2013, 18:25
vreau si eu!!!!! ce bine arata!!!!
la 09.09.2013, 18:26
Da, aş da-o şi eu la întors dacă ar fi la mine pe farfurie
la 09.09.2013, 18:29

Vezi toate comentariile (41)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking