Placinta cu carne

Postat de rocsi_1612 in Aperitive / Garnituri
26 Oct 2010 | 10932 vizualizari
Placinta cu carne

Este delicioasa!!!!!

Ingrediente

  • 1 pachet aluat foietaj
  • 800 gr carne tocata(eu am avut niste muschi de porc fara grasime pe care l-am tocat)
  • 1 borcan ciuperci conservate
  • 1 ardei kapia
  • 1 ceapa mare
  • jumatate cutie rosii decojite in suc propriu
  • 4oua
  • sare
  • piper
  • boia de ardei
  • 100 gr cascaval
  • 3-4 linguri ulei

Mod de preparare

Aluatul il asezam la dezghetat.

Ceapa o curatam,o spalam si o tocam marunt. Ardeiul kapia il curatam de seminte si il ram pe razatoare. Rodiile decojite le dam prin blender sau pe razatoarea mica. Ciupercile le spalam bine in cateva ape si le tocam marunt.

Intr-o tigaie punem uleiul si o jumatate cana de apa. Cand incepe sa fiarba se pune ceapa si ardeiul kapia. Lasam sa se inmoaie putin ceapa si punem carnea tocata. Amestecam bine si lasam cam 10 minute la foc potrivit, apoi adaugam pasta de rosii obtinuta si ciupercile. Dupa 15 minute condimentam cu sare,piper si boia. Lasam pe foc pana e scazuta bine zeama. Cand e gata compozitia luam tigaia d epe foc si o lasam sa se racoreasca(pana e putin calduta)

Pe o masa se presara niste faina alba. Se pune foaia de aluat si se mai intinde putin cu sucitorul.

Se tapeteaza cu unt o tava rotunda(eu am pus in tava detasabila de tort). Se ia foaia de aluat si se aseaza in tava. Se preseaza marginile tavii cu aluat cu degetele. Surplusul il taiem cu un cutit.

In compozitia de carne adaugam si 3 oua si amestecam bine, apoi o turnam in tava peste aluat. Cascavalul il dam pe razatoarea cu ochiuri mari apoi il presaram pe deasupra. Venim cu aluatul de pe margini peste carne. Restul de aluat il taiem fasii subtiri si lungi si le asezam peste placinta ca un gardut. Oul ramas il batem spuma si cu un pensonas ,ungem pe deasupra. Dam tava in cuptorul incins 40-50 de minute. Cand e gata o scoatem si o lasam sa se raceasca.

O serviti cu ce doriti(la noi s-a mancat cu castraveciori murati).

Sa aveti pofta!!!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu carne" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (25)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

Postat de Bucataras

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

Cum se prepara Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă: Încălzește cuptorul la 190 de grade Celsius. Într-o tigaie, încinge uleiul de măsline și...

Citeste continuarea

Reteta de placinta calorica

Postat de Constelatialeu

Reteta de placinta calorica

Iata cum se prepara Reteta de placinta calorica Am lasat de cu seara sa se dezghete aluatul foitaj. Mi-am pregatit ingredientele, am scos din congelator ceapa verde, morcovul si ardeiul gata...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.10.2010, 22:31
Super!
la 26.10.2010, 22:34
Rocsi ce bine arata
la 26.10.2010, 22:40
minune 5f
la 26.10.2010, 22:55
la 26.10.2010, 22:56
ai reusit Rocsi!

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking