Placinta cu carne, dovlecel, mozzarella

Postat de Constelatialeu in Mancaruri cu carne
15 Aug 2021 | 3147 vizualizari
Placinta cu carne, dovlecel, mozzarella

O placinta foarte gustosa, mai ales ca este o mare satisfactie cand iti culegi roadele muncii si le combini in bucate gustoase. Mandru mi-s Bucataras, retete de suflet.

Ingrediente

  • 800 g aluat foitaj
  • 700 g carne de porc tocata
  • 3 cepe albe
  • 3 cepe rosii
  • 3 morcovi
  • 1 dovlecel mai mare
  • cca 50 ml ulei
  • cca 30 masline
  • 6 oua
  • sare
  • piper
  • 200 g mozzarella

Mod de preparare

Aluatul foitaj l-am scos de la congelator  si l-am lasat sa se dezghete, fiind vara se dezgheata repede. Apoi mi-am adunat din gradina legumele, lea-m curatat si spalat. Ceapa am taiat-o marunt, morcovul si dovlecelul le-am ras pe razatoarea mica. Am pus ulei in tuci, am lasat sa se incinga si am adaugat ceapa, morcovul si dovlecelul stors bine, am adaugat un pic de sare si am lasat cca 10 min sa se caleasca. Apoi am adaugat si cari am lasat sa se caleasca cca 20-30 min, pana scade toata zeama formata. Am scos amestecul din tuci intr-un castron. Separat am amestecat 4 oua si 2 albusuri cu sare, piper , am adaugat maslinele maruntite si mozzarela, acest amestec l-am incorporat in amestecul de carne si legume. Am tapetat o tava cu hartie de copt, am asezat o foaie de aluat foitaj, am intins amestecul peste foaie, apoi am taiat fasii di cea de a doua foaie si am format un fel de grilaj. Am amestecat 2 galbenusuri cu un pic d elapte si am uns placinta. Am bagat tava la cuptorul preincalzit la 180 grade, am copt placinta pana a inceput sa se rumeneasca frumos. Am scos placinta din cuptor si am lasat-o sa se mai raceasca , apoi am portionat-o.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu carne, dovlecel, mozzarella" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Bulz "Taci si înghite"

Postat de gicuta69

Bulz "Taci si înghite"

Din apa, lapte, malai si sare am preparat o mamaliga in care am incorporat untul si parmezanul la sfarsit. Am lasat-o la racorit. Intre timp am pus la prajit intr-o tigaie carnatii taiati...

Citeste continuarea

Sarmale cu varza dulce in vas de lut

Postat de xana

Sarmale cu varza dulce in vas de lut

Ceapa se taie marunt iar morcovul se da prin razatoarea cu ochiuri mici apoi se calesc impreuna cu jumatate din cantitatea de ulei si pasta de rosii dar fara a se rumeni. Peste orez se toarna...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.08.2021, 01:25
la 15.08.2021, 08:50
Cam buna !!! Cam ca la Cleme )
la 15.08.2021, 10:08
Fix pe gustul nostru!
la 15.08.2021, 10:49
Gustoasa!
la 15.08.2021, 11:27

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking