Placinta cu ceapa

Postat de laylalala in Aperitive / Garnituri
7 Iul 2011 | 6030 vizualizari
Placinta cu ceapa

Stiu ca suna mai ciudat : te gandesti ca dupa ce mananci o felie din aceasta placinta trebuie sa stai departe cu gura de ceilalti dar nu este asa :P Deoarece placinta sta in cuptor aproape o ora, ceapa se inmoaie, se indulceste iar gustul este usor si placut - si poti linistit(a) sa iti saruti persoana iubita dupa o felie de placinta de ceapa.Sper sa va placa - parintilor mei le-a placut mult :)

Ingrediente

  • Aluat
  • 150 gr unt
  • 2 oua
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • ¼ lingurita bicarbonate de sodiu
  • 250 gr faina
  • Umplutura
  • 1 kg ceapa, curatata si tocata marunt
  • 100 ml ulei de masline
  • 4 oua
  • 50 gr Kaiser
  • 1 lingurita cimbru proaspat, tocat
  • sare si piper, dupa gust
  • 3 galbenusuri amestecate cu 200 gr smantana, pentru uns

Mod de preparare

1.       Incinge cuptorul la 180°C. Unge cu grasime si tapeteaza cu faina o tava de copt.

2.       Pentru aluat amesteca toate ingredientele pana se omogenizeaza. intinde aluatul pe o suprafata pudrata cu faina apoi aseaza-l pe fundul si marginile tavii pregatite.

3.       Pentru umplutura caleste ceapa in uleiul de masline pana cand se inmoaie usor apoi lasa sa se raceasca usor.Amesteca ceapa cu ouale, kaiserul,cimbru sare si piper. Toarna umplutura peste aluatul din tava apoi unge placinta deasupra cu amestecul cu galbenusuri.Da placinta la copt 50 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu ceapa" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (10)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Reteta de friptura de porc cu roade de toamna

Postat de panacris

Reteta de friptura de porc cu roade de toamna

Iata cum se prepara Reteta de friptura de porc cu roade de toamna Carnea se taie bucățele și se pune la gătit împreună cu ceapa prăjită cca. 120 de minute la foc mic,sau slow cook,...

Citeste continuarea

Reteta de placinta calorica

Postat de Constelatialeu

Reteta de placinta calorica

Iata cum se prepara Reteta de placinta calorica Am lasat de cu seara sa se dezghete aluatul foitaj. Mi-am pregatit ingredientele, am scos din congelator ceapa verde, morcovul si ardeiul gata...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.07.2011, 19:18
sunt sigura ca e gustoasa
Mie-mi place mult ceapa si-n omleta taraneasca
la 07.07.2011, 19:41
mmm
la 07.07.2011, 20:35
Mie imi place ceapa, oricum! deci, da!!!!!!!!!!!
la 07.07.2011, 21:34
foarte interesant nu am mancat niciodata cred k e buna
la 07.07.2011, 21:59
interesant

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking