Placinta cu costita afumata si legume

Postat de madi_marin in Aperitive / Garnituri
8 Sep 2010 | 5724 vizualizari
Placinta cu costita afumata si legume

Aluatul este dupa reteta Laurei Adamache ,,Franzela sarata umpluta,,

Ingrediente

  • Aluat :
  • 500 g faina
  • 35 g zahar
  • 50 g margarina
  • 15 g sare
  • 10 g drojdie uscata
  • 250 g apa calda
  • Umplutura:
  • 3 morcovi
  • 250 g ciuperci
  • 1 ceapa
  • 1 pastranac
  • 1 ardei verde
  • 250 g costita afumata
  • 50 g cascaval
  • 2 oua +2 albusuri
  • sare
  • piper
  • 1 legatura de marar
  • Pentru uns:
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri cu lapte

Mod de preparare

Se pun toate ingredientele pentru aluat in masina de paine si se selecteaza programul de framantare si dospire.

Intre timp se prepara umplutura: ceapa se toaca marunt si se pune la inabusit impreuna cu ciupercile taiate cubulete.

Morcovii, pastarnacul si ardeii se pun la fiert. Cand sunt gata se taie in rondele .

Costita se taie cubulete mici.

Se amesteca toate legumele si costita cu mararul tocat ,ouale batute, albusurile,sare, piper si cascavalul ras marunt. Se amesteca foarte bine .

Cand aluatul e gata se intinde pe masa infainata sub forma dreptunghiulara. Se pune umplutura pe mijloc, iar marginile se taie in fasiute care se suprapun peste umplutura. Se unge placinta cu galbenusurile batute cu laptele si se da la cuptor pentru 30 - 35 de minute la foc potrivit.

Se poate taia imediat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu costita afumata si legume" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (17)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Cartofi noi cu sunculita afumata la cuptor

Postat de Corina33

Cartofi noi cu sunculita afumata la cuptor

Se curata cartofii, se taie in 4 sau 8, in functie de marime, apoi se pun la fiert in apa cu sare pentru 10-15 minute. Cand sunt aproape fierti se iau de pe foc si se scurg de apa. Sunculita se...

Citeste continuarea

Guguluf cu aluat de cartofi si umplutura de branza

Postat de merisor67

Guguluf cu aluat de cartofi si umplutura de branza

Curatam, spalam si taiem cartofii cuburi ca pentru piure. Ii punem la fiert cu sare, in apa cat sa fie acoperiti. Indepartam spuma pe parcursul fierberii si ii lasam pe foc pana incep sa se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.09.2010, 21:47
foarte bine arata
la 08.09.2010, 22:10
foarte bun.
la 08.09.2010, 22:27
madi_marin, ce faci aici ? Asa o bunatate o postezi seara ? Sa ne culcam ghiftuite ? nu ti-e mila de noi....... ....si asa si tot vreau si eu o portioara, berea o iau din frigider
la 08.09.2010, 23:09
Am venit si eu cu al-III-lea rand de furculite, pentru cum arata si vreau neaparat o portie
la 08.09.2010, 23:26
Gata,nu mai trec seara pe aici ca ma apuca foamea,si dau iama in frigider.Bine mai arata.

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking