Placinta cu costita afumata si legume

Postat de madi_marin in Aperitive / Garnituri
8 Sep 2010 | 5737 vizualizari
Placinta cu costita afumata si legume

Aluatul este dupa reteta Laurei Adamache ,,Franzela sarata umpluta,,

Ingrediente

  • Aluat :
  • 500 g faina
  • 35 g zahar
  • 50 g margarina
  • 15 g sare
  • 10 g drojdie uscata
  • 250 g apa calda
  • Umplutura:
  • 3 morcovi
  • 250 g ciuperci
  • 1 ceapa
  • 1 pastranac
  • 1 ardei verde
  • 250 g costita afumata
  • 50 g cascaval
  • 2 oua +2 albusuri
  • sare
  • piper
  • 1 legatura de marar
  • Pentru uns:
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri cu lapte

Mod de preparare

Se pun toate ingredientele pentru aluat in masina de paine si se selecteaza programul de framantare si dospire.

Intre timp se prepara umplutura: ceapa se toaca marunt si se pune la inabusit impreuna cu ciupercile taiate cubulete.

Morcovii, pastarnacul si ardeii se pun la fiert. Cand sunt gata se taie in rondele .

Costita se taie cubulete mici.

Se amesteca toate legumele si costita cu mararul tocat ,ouale batute, albusurile,sare, piper si cascavalul ras marunt. Se amesteca foarte bine .

Cand aluatul e gata se intinde pe masa infainata sub forma dreptunghiulara. Se pune umplutura pe mijloc, iar marginile se taie in fasiute care se suprapun peste umplutura. Se unge placinta cu galbenusurile batute cu laptele si se da la cuptor pentru 30 - 35 de minute la foc potrivit.

Se poate taia imediat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu costita afumata si legume" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (17)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Cartofi copti, cu sunca, carnati si branza topita

Postat de retetele_tinei

Cartofi copti, cu sunca, carnati si branza topita

Cartofii se spala si se sterg.Rupem cate o bucata de folie de aluminiu, pt fiecare cartof. Cartofii se impacheteaza in folie de aluminiu si se aranjeaza in tava. Tava se da la cuptor, pana...

Citeste continuarea

Omleta la cuptor

Postat de gaby_d

Omleta la cuptor

Pui putin unt la topit intr-o tigaie si cand s-a incalzit adaugi carnatul taiat cubulete si ceapa taiata rondele. Calesti 2-3 minute. Adaugi leusteanul si opresti focul. Separi albusurile de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.09.2010, 21:47
foarte bine arata
la 08.09.2010, 22:10
foarte bun.
la 08.09.2010, 22:27
madi_marin, ce faci aici ? Asa o bunatate o postezi seara ? Sa ne culcam ghiftuite ? nu ti-e mila de noi....... ....si asa si tot vreau si eu o portioara, berea o iau din frigider
la 08.09.2010, 23:09
Am venit si eu cu al-III-lea rand de furculite, pentru cum arata si vreau neaparat o portie
la 08.09.2010, 23:26
Gata,nu mai trec seara pe aici ca ma apuca foamea,si dau iama in frigider.Bine mai arata.

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking