Placinta cu dovleac

Postat de Adinacarla in Dulciuri
30 Oct 2010 | 9104 vizualizari
Placinta cu dovleac

Daca tot am primit un dovleac de la ai mei din gradina m-am pus pe treaba

Ingrediente

  • un pachet foi de placinta
  • 1 cana zahar ( 250g)
  • dovleac aprox. un kg
  • scortisoara
  • gris
  • ulei

Mod de preparare

Am curatat de coaja dovleacul, i-am scos semintele si apoi l-am dat pe razatoarea mare. Peste dovleacul ras am pus zahar si l-am lasat sa stea asa 1-2 ( timp in care am fost cu fetele mele la plimbare). apoi  am stor bine de zeama dovleacul.

Am tapetat tava cu hartie de copt ( sa fiu sigura ca nu mi se prinde placinta de tava...e prima data cand fac).

Am asezat prima foaie de placinta in tava am uns-o cu ulei, la fel am procedat si cu urmatoarele dou foi. Dupa ce am pus intava 3 foi de placinta si le-am uns pe fiecare cu putin ulei am asezat un strat de dovleac ras peste care am presarat scortisoara si putin gris.

Am pus dinou cate 3 foi de placinta unse cu ulei si peste ele iar un strat de dovleac presarat cu scortisoara si putin gris.

Am repetat astfel "operatiunea" pana cand au mai ramas doar 3 foi. Ultimile trei foi l-am uns deasemenea cu ulei. Am uns si ultima foaie bine cu ulei si am dat tava in cuptorul incins. Am lasat pana cand s-a rumenit.

Cand a fost rumenita am scos tava din cuptor si am stropit placinta cu putina apa si am acoperit-o cu un prosop curat ca sa se inmoaie...aproximativ 10-15 minute.

Dupa ce am putut s-o tai...am taiat-o bucatele si am pudrat-o cu zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (8)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de friptura de porc cu roade de toamna

Postat de panacris

Reteta de friptura de porc cu roade de toamna

Iata cum se prepara Reteta de friptura de porc cu roade de toamna Carnea se taie bucățele și se pune la gătit împreună cu ceapa prăjită cca. 120 de minute la foc mic,sau slow cook,...

Citeste continuarea

Reteta de dovleci din aluat, umpluti cu dovleac placintar

Postat de oanapl

Reteta de dovleci din aluat, umpluti cu dovleac placintar

Iata cum se prepara Reteta de dovleci din aluat, umpluti cu dovleac placintar Dovleacul plăcintar se pune la copt în cuptorul preîncălzit la 180 de grade C, pentru 30-40 de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.10.2010, 23:30
la 30.10.2010, 23:31
corina te servesc cu placinta...pe seara am facut.
la 31.10.2010, 00:08
Buna rau
la 31.10.2010, 00:47
laly
la 31.10.2010, 15:23
hmmmm ce buna trebuie sa fie

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking