Placinta cu dulceata de pere

Postat de eumimi in Prajituri
4 Mar 2016 | 3310 vizualizari
Placinta cu dulceata de pere

Un aluat pufos umplut cu ce tip de dulceata mai gasim prin camara. Reteta o gasiti si pe site-ul meu aici http://noiinbucatarie.ro/placinta-cu-dulceata-de-pere/

Ingrediente

  • 400 g faina
  • 2 oua
  • 100 ml lapte
  • 100g zahar
  • 50 g unt
  • 30 g drojdie proaspata sau 1 plic drojdie uscata
  • 1 borcan de dulceata.

Mod de preparare

Se topeste  untul cu zaharul intr-o cratita, la foc mic . Dupa ce s-a topit untul, se ia de pe foc si se amesteca bine.Se amesteca bine ouale cu drojdia intr-un castron.Se adauga ouale peste margarina topita, iar apoi laptele.Se adauga faina si se framanta bine. Aluatul rezultat este moale, dar care nu se lipeste de maini.Se lasa la dospit 30 de minute in cuptorul cu microunde.Din aluat se ia 3/4 si se intinde o foaie pe hartia de copt. Se ia apoi cu hartia de copt si se pune in tava. Se adauga dulceata si se trece usor de capete sa acopere marginea placintei.Din coca ramasa(1/3) se intide o foaie si se taie fasii subtiri din care se face grilajul deasupra.Se unge cu galbenus de ou. Se da a cuptorul preincalzit pana cand se rumeneste si este coapta.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu dulceata de pere" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Prajitura cu foi cu cacao si branza dulce

Postat de rocsi_1612

Prajitura cu foi cu cacao si branza dulce

Aluatul: Intr-un bol punem ouale, le mixam spuma cu zaharul, pana isi dubleaza volumul. Adaugam uleiul treptat, apoi iaurtul. Punem cacaoa, drojdia si praful de copt, le amestecam. Cernem...

Citeste continuarea

Desert tort Pavlova

Postat de Ksenya

Desert tort Pavlova

   Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat cu praful de sare pana se formeaza o spuma tare, se adauga zaharul pudra si se mixeaza din nou, la sfarsit cand poti sa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.03.2016, 22:32
delicioasa
la 04.03.2016, 22:35
daa :*
la 05.03.2016, 00:54
ce bine arata,nu am mancat niciodata asa placinta.trebuie probata urgent
la 05.03.2016, 08:15
O bunatate, iar aspectul este foarte apetisant! Imi place!
la 05.03.2016, 08:17

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking