Ingrediente
- 500 grame cartofi fainosi
- 400 grame conopida (eu am folosit violet)
- 1 catel usturoi
- 1 bucata 1 cm ghimbir proaspat
- 2 linguri ulei
- 1 lingurita mix condimente Vaduvan (vezi tips)
- 50 grame stafide
- 260 grame hering afumat (se poate inlocui cu macrou afumat)
- 150 ml lapte de cocos
- 1/4 legatura patrunjel
Mod de preparare
Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius.
Se curata cartofii de coaja, conopida se desface in buchetele, patrunjelul se toaca, se indeparteaza pielea pestelui (daca este nevoie), usturoiul se piseaza, iar ghimbirul se rade fin.
Se taie cartofii cuburi si se fierb in apa cu sare, 15-20 de minute. Se scurg de apa si se lasa la racit.
Conopida se fierbe in apa cu sare, 3 minute.
Se incalzeste jumatate din cantitatea de ulei intr-o tigaie si se adauga usturoiul, ghimbirul si mixul de condimente. Se prajesc 30 de secunde, apoi se adauga conopida, stafidele, sare si piper si se gatesc 5 minute la foc mediu, amestecand frecvent.
Se indeparteaza tigaia de pe foc si se adauga pestele rupt in bucati. Se amesteca usor. Se transfera intr-un vas potrivit pentru cuptor (daca este nevoie).
Se amesteca cartofii cu laptele de cocos, patrunjelul si putina sare. Se transforma in piure, care se intinde peste mixul de conopida si peste. Se unge cu ulei si se coace 15 minute, pe raftul din mijloc al cuptorului.
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu hering afumat si conopida" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
|