Placinta cu hering afumat si conopida

Postat de Satisfyyourcravings in Peste
9 Dec 2018 | 2486 vizualizari
Placinta cu hering afumat si conopida

Ingrediente

  • 500 grame cartofi fainosi
  • 400 grame conopida (eu am folosit violet)
  • 1 catel usturoi
  • 1 bucata 1 cm ghimbir proaspat
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingurita mix condimente Vaduvan (vezi tips)
  • 50 grame stafide
  • 260 grame hering afumat (se poate inlocui cu macrou afumat)
  • 150 ml lapte de cocos
  • 1/4 legatura patrunjel

Mod de preparare

Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius. 

Se curata cartofii de coaja, conopida se desface in buchetele, patrunjelul se toaca, se indeparteaza pielea pestelui (daca este nevoie), usturoiul se piseaza, iar ghimbirul se rade fin. 

Se taie cartofii cuburi si se fierb in apa cu sare, 15-20 de minute. Se scurg de apa si se lasa la racit. 

Conopida se fierbe in apa cu sare, 3 minute. 

Se incalzeste jumatate din cantitatea de ulei intr-o tigaie si se adauga usturoiul, ghimbirul si mixul de condimente. Se prajesc 30 de secunde, apoi se adauga conopida, stafidele, sare si piper si se gatesc 5 minute la foc mediu, amestecand frecvent. 

Se indeparteaza tigaia de pe foc si se adauga pestele rupt in bucati. Se amesteca usor. Se transfera intr-un vas potrivit pentru cuptor (daca este nevoie).

Se amesteca cartofii cu laptele de cocos, patrunjelul si putina sare. Se transforma in piure, care se intinde peste mixul de conopida si peste. Se unge cu ulei si se coace 15 minute, pe raftul din mijloc al cuptorului. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu hering afumat si conopida" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Macrou la cuptor

Postat de Ksenya

Macrou la cuptor

Pestele il spalam si-l filetam. Amestecam intr-un castron toate ingredientele. Vom obtine o pasta. Intr-un catron asezam pestele, apoi adaugam pasta si scaldam pestele in asa fel incat sa sa...

Citeste continuarea

Macrou cu sos de rosii la cuptor

Postat de gicuta69

Macrou cu sos de rosii la cuptor

Curatam pestele de intestine, indepartam capetele, cozile si aripioarele si il spalam foarte bine cu apa rece. Il condimentam cu sare si piper si il stropim cu zeama de lamaie. Il lasam asa cel...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.12.2018, 16:05
Cu hering afumat trebuie să fie tare gustoasă...!
la 09.12.2018, 16:44
Cred ca mi-ar place combinatia!
la 09.12.2018, 16:57
la 09.12.2018, 17:12
la 09.12.2018, 18:33
Daca fac abstractie de conopida, imi place...

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking