Ingrediente
- 1/ pachet foi de placinta
- 1 kg iaurt
- 8 oua
- 10 linguri zahar
- 100 gr unt topit
- 3 pliculete zahar vanilat
- stafide inmuiate in rom ( sau coniac ) dupa gust si generozitate- eu am pus cca 100 gr.
Mod de preparare
1. Se pregateste tava si se tapeteaza cu hartie de copt, apoi se pun foile de placinta una cate una, avand grija ca dupa fiecare sa ungem cu un strat de unt topit.
2. Intr-un vas incapator batem ouale bine cu zaharul si zahrul vanilat, apoi incorporam si iaurtul( ar fi de preferat ca iaurtul sa fie unul ceva mai gras).
3. Compozitia de iaurt se toarna peste foile dn tava, apoi presaram si stafidele si dam la copt, la foc mic cca 1 h..( cat timp ne savuram cafeaua de dimineata)...
4. Daca se intampla ca placinta sa se rumeneasca prea mult , o acoperim cu hartie ( ca sa se coaca si la interior, fara a se arde)...
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu iaurt" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (13)
|