Ingrediente
- aluat:
- 250 gr faina
- drojdie (cat o nuca)
- 1/2 lingurita sare
- 100 ml apă călduță
- 4-5 linguri ulei pentru framântat
- umplutura:
- 2 mâini zdravene de leurdă proaspătă
- 300 gr urdă (sau orice alt tip de brânză vă place)
- 1 ceapă rosie
- sare
- piper
- pt. uns:
- 1 ou
- seminte de susan
Mod de preparare
Cernem făina într-un castron. Presărăm sarea.
Dizolvăm drojdia în apa căldută și o turnăm peste făină.
Frământăm aluatul adăugând câte puțin ulei, până obținem un aluat nelipicios și ferm. Acoperim cu un prosop/folie de plastic și lăsăm la dospit într-un loc călduț.
Între timp pregătim umplutura.
Tocam marunt ceapa și leurda și le amestecam cu urda. Condimentam cu sare și piper.
Pudram masa de lucru cu faina și intindem o foaie de aluat.
Punem umplutura si rulam.
Asezam placinta in tava (in care am pus hartie de copt) si o ungem cu ou batut /ulei.
Presaram cu susan/orice alte seminte și dăm la cuptorul încins în prealabil pentru aproximativ 40 minute.
Cand prinde o culoare arămie, o scoatem si o lăsăm să se răcoreasca, apoi o feliem.
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu leurda si urda" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (2)
|