Placinta cu mere de post

Postat de pusikmea in Prajituri
4 Mar 2012 | 26687 vizualizari
Placinta cu mere de post

Aveti pofta de ceva dulce, dar tineti post?! Nu-i nimic nu va descurajati, exista o multitudine de retete de prajituri de post. Pentru azi va propun o placinta cu mere. Reteta este una adaptata dupa o reteta din practic in bucatarie, aceea era de dulce, eu am scos ouale si untul.

Ingrediente

pentru foi:

  • 400 g faina
  • 250 g margarina ( eu am pus delma pentru sandwich, voi puteti folosi margarina pentru prajituri)
  • o lingura de otet
  • un praf de sare
  • 3 linguri de apa
  • 1 praf de copt

pentru umplutura:

  • 1 kg mere
  • zahar si scortisoara dupa gust
  • 50 g margarina


Mod de preparare

Amestecam faina cu praful de copt, dupa care adaugam margarina topita la microunde, mai departe punem apa si otetul si incepem sa framatam pana devine un aluat elastic nelipicios.

Invelim aluatul intr-o folie si dam 30 de minute la frigider.

Intre timp pregatim umplutura.

Decojim merele, dupa care le dam pe razatoare.

Punem merele date pe razatoare intr-o oala, impreuna cu zahar si scortisoara dupa gust si lasam pana cand scade tot sucul, apoi adaugam margarina si mai lasam pana cand se topeste.

Scoatem aluatul de la frigider si-l impartim in 2 parti egale.

Ungem masa de lucru cu ulei si incepem sa intindem o foaie dreptunghiulara.

Cu ajutorul sucitorului o punem in tava tapetata cu hartie de copt.

Turnam merele calite peste prima foaie.

Procedam la fel si cu ce-a de-a doua foaie, pe care o vom pune peste merele calite, o intepam din loc in loc cu o furculita

Dam la cuptorul preincalzit cca. 30 - 35 minute.

Eu am facut in tava de la aragaz si am dublat cantitatile.

Dupa ce s-a racit o pudram cu zahar si o putem taia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu mere de post" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (18)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert placinta in straturi, de post

Postat de Constelatialeu

Desert placinta in straturi, de post

Foi: In vasul robotului cernem faina ( initial am cernut 600 g faina cum scria in reteta Inei, dupa ce am framantat mi-am dat seama ca mai trebuie si am mai adaugat 100 g ), presaram un praf de...

Citeste continuarea

Desert placinta simpla cu mere

Postat de panacris

Desert placinta simpla cu mere

Foile de plăcintă se lasă la dezghețat, peste noapte în frigider. Merele se spală, se taie în două, se curăță de semințe și codițe, atenție nu se curăță de coajă,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.03.2012, 08:59
la 04.03.2012, 09:08
am luat o bucata tare buna la cafea
la 04.03.2012, 09:25
acum aduc si cafeaua si iau o bucatica
la 04.03.2012, 09:30
la 04.03.2012, 09:54

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking