Placinta cu mere la tigaie-de post

Postat de nadea68 in Dulciuri
25 Noi 2013 | 13948 vizualizari
Placinta cu mere la tigaie-de post

Imi place placinta la tigaie :)...mama o face la tara,se lauda imi face pofta si....eu o fac..

Ingrediente

  • o cana apa
  • faina cat cuprinde
  • 1/2 lingurita sare
  • 3 linguri ulei
  • 1 lingura otet
  • 3 mere
  • 1 gutuie
  • 1 lingurita scortisoara
  • 100g-150g zahar brun
  • ulei pentru prajit

Mod de preparare

Apa o punem intr-un castron,adaugam uleiul,otetul,sarea.

Punem si faina,n-am pus cantitatea,  asa la ochi,aluatul trebuie sa fie elastic.

Amestecam bine si imparti aluatul in doua.

Fiecare bucata o intindem cat mai subtire posibil.

Merele si gutuia se spala si se dau prin razatoare.Se scurg de zeama si se amesteca cu scortisoara dupa care se pune pe foaia intinsa.Adaugam stafide si zaharul.Se ruleaza si se taie bucati(se portioneaza) .Marimea o alegeti voi.

Intr-o tigaie se pune ulei la incalzit.Cand e bine cald se pun bucatile de placinta si se prajesc.

Procedam asa cu toate bucatile.

Mie imi place foarte mult placinta facuta in modul acesta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu mere la tigaie-de post" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (22)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert la pahar cu cocos si mango

Postat de katty

Desert la pahar cu cocos si mango

Pregatim blatul. Mixam ouale intregi aflate la temperatura camerei cu sarea si zaharul pana isi mareste volumul si zaharul este topit. Adaugam faina alba si faina de cocos si amestecam usor cu o...

Citeste continuarea

Desert cozonac cu nutella si rahat

Postat de mirela0911

Desert cozonac cu nutella si rahat

Aluatul: se prepara maiaua. Se incalzeste 100 ml lapte, se pune 1 lgt zahar si 2 lg faina, apoi drojdia proaspata. Se amesteca bine si se lasa sa dospeasca. Restul de lapte se incalzeste...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.11.2013, 21:05
Faină treabă! Asta aş încerca şi eu, mai ales că-mi place tare mult plăcinta cu mere. Super!
la 25.11.2013, 21:06
Vreau si eu macar o placintica
la 25.11.2013, 21:07
buna
la 25.11.2013, 21:07
N-am facut niciodata la tigaie, dar imi surade ideea
la 25.11.2013, 21:08
e tare buna,crocanta

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking