Placinta cu mere la tigaie-de post

Postat de nadea68 in Dulciuri
25 Noi 2013 | 13979 vizualizari
Placinta cu mere la tigaie-de post

Imi place placinta la tigaie :)...mama o face la tara,se lauda imi face pofta si....eu o fac..

Ingrediente

  • o cana apa
  • faina cat cuprinde
  • 1/2 lingurita sare
  • 3 linguri ulei
  • 1 lingura otet
  • 3 mere
  • 1 gutuie
  • 1 lingurita scortisoara
  • 100g-150g zahar brun
  • ulei pentru prajit

Mod de preparare

Apa o punem intr-un castron,adaugam uleiul,otetul,sarea.

Punem si faina,n-am pus cantitatea,  asa la ochi,aluatul trebuie sa fie elastic.

Amestecam bine si imparti aluatul in doua.

Fiecare bucata o intindem cat mai subtire posibil.

Merele si gutuia se spala si se dau prin razatoare.Se scurg de zeama si se amesteca cu scortisoara dupa care se pune pe foaia intinsa.Adaugam stafide si zaharul.Se ruleaza si se taie bucati(se portioneaza) .Marimea o alegeti voi.

Intr-o tigaie se pune ulei la incalzit.Cand e bine cald se pun bucatile de placinta si se prajesc.

Procedam asa cu toate bucatile.

Mie imi place foarte mult placinta facuta in modul acesta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu mere la tigaie-de post" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (22)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert chec cu nuci, caise si visine

Postat de katty

Desert chec cu nuci, caise si visine

Batem albusurile spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul si batem in continuare pana capata consistenta unei smantani mai groase. Adaugam uleiul, nuca macinata, omogenizam, apoi faina...

Citeste continuarea

Brioche cu crema de patiserie

Postat de comanligia

Brioche cu crema de patiserie

Se dizolva mai intai drojdia in lapte impreuna cu zaharul,apoi se adauga untul topit. Peste se adauga ouale batute,sarea si faina.Se incorporeaza toate bine. Se framanta aluatul bine si se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.11.2013, 21:05
Faină treabă! Asta aş încerca şi eu, mai ales că-mi place tare mult plăcinta cu mere. Super!
la 25.11.2013, 21:06
Vreau si eu macar o placintica
la 25.11.2013, 21:07
buna
la 25.11.2013, 21:07
N-am facut niciodata la tigaie, dar imi surade ideea
la 25.11.2013, 21:08
e tare buna,crocanta

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking