Plăcintă cu mere şi nuci - de post

Postat de DinDragostePentruGatit in Prajituri
4 Apr 2012 | 4610 vizualizari
Plăcintă cu mere şi nuci - de post

O plăcintă cu aceste două ingrediente iese întotdeauna delicioasă...

Ingrediente

Umplutura
  • 700 g mere (date la răzătoare şi stoarse de suc);
  • 5 lg zahăr;
  • coaja de la o portocală;
  • coaja de la o lămâie;
  • 1/2 lgţ scorţişoară.
Aluat
  • 500 g făină;
  • 250 mL apă călduţă;
  • 150 mL ulei de floarea soarelui;
  • 3 lg oţet;
  • 10 g praf de copt;
  • un praf de sare.
Decor
  • 100 g miez de nucă;
  • sirop de miere (2-3 lg miere + 2-3 lg apă);
  • zahăr pudră.

Mod de preparare

Aluatul

Se cântăreşte făina proaspăt cernută şi se amestecă cu praful de copt. Apa, uleiul, oţetul şi sarea se amestecă şi se toarnă în mijlocul făinii. Se omogenizează foarte bine, se frământă cam 5 minute şi se pune de-o parte, timp în care se pregăteşte umplutura pentru plăcintă. 

Umplutura

Merele se spală, se dau la răzătoare, se storc de suc şi se amestecă cu coajă de lămâie+portocală, scorţişoară, zahăr.

Din aluat se întind două foi, nu foarte subţiri.

Se aşează foaia de plăcintă în tavă, se înţeapă cu o furculiţă, se pun merele rase, apoi cea de-a doua foaie. Se înţeapă plăcinta, se pun nucile deasupra şi se lasă timp de 10-15 minute.

Se coace la 160 -170 grade Celsius, timp de 40 de minute. 

După ce se scoate plăcinta din cuptor, se unge cu siropul de miere (se acoperă tava cu un prosop) şi se taie după ce s-a răcit.

Poftă bună!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Plăcintă cu mere şi nuci - de post" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (15)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Placinta cu mere si nuci prajite

Postat de miremirc

Placinta cu mere si nuci prajite

Aluat : pregatim maiaua : drojdia proaspata o amestecam cu 1 lingura de zahar pana se lichefiaza, adaugam apoi putina apa calduta si 1 lingura faina Lasam sa creasca , pentru 10 minute. Apa...

Citeste continuarea

Placinta cu mere si nuca (de post)

Postat de Constelatialeu

Placinta cu mere si nuca (de post)

Scoatem margarina de la frigider si o lasam la temperatura camerei, apoi o frecam cu zaharul farin, adaugam faina, apa si praful de copt si omogenizam. Obtinem o coca nici moale nici tare,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.04.2012, 10:11
imi place
la 04.04.2012, 10:14
Serviti, va rog, daca va place!
la 04.04.2012, 10:32
pregateste-mi o bucatica
la 04.04.2012, 11:25
yamiii
la 04.04.2012, 12:05
da-mi si mie

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking