Placinta cu nuca, mar si rahat

Postat de adasev12 in Dulciuri
5 Dec 2012 | 5159 vizualizari
Placinta cu nuca, mar si rahat

sunt innebunita dupa placinte, de tot felul...si cu niste simple foi de placinta, rezolv repede...

Ingrediente

  • un pachet foi de placinta de 400 g
  • 250 g nuca macinata indulcita
  • 800 g mere
  • 100 g rahat
  • 600 ml apa
  • 6 lg zahar+ 4 lg
  • 20 ml esenta de rom
  • 3 maini de gris
  • ulei pt uns foile

Mod de preparare

Lasam foile sa se decongeleze la temperatura camerei. Nuca o macinam si o indulcim dupa gust. Merele le dam pe razatoarea mare, cu coaja cu tot...nici nu se va simti...si e pacat sa pierdem vitaminele pretioase din coaja...asa...le punem pe foc cu 4 lg de zahar, fara sa le stoarcem si le calim vreo 10 minute. Le lasam sa se racoreasca si adaugam esenta de rom.

Rahatul il taiem cubulete mici

Eu am folosit tava mare de la aragaz, foile fiind aprox la marimea acesteia.

Impartim in trei parti nuca, marul si rahatul. Ungem tava cu ulei si o tapetam cu faina, sau folosim hartie de copt. Punem 4 foi, le ungem bine, presaram o mana de gris, o parte din mar, o parte din nuca si una din rahat. Punem alte trei foi, iar le ungem, iar repetam operatiunea, iar punem 3 foi, le ungem si acoperim cu ultima parte din ingrediente, apoi punem ultimele 4 foi, le ungem fff bine. Taiem placinta in 3 pe latime si in 4 pe lungime si dam la cuptor, la 180 grade cam 30 minute.

Punem in acest timp apa la fiert cu  6 lg de zahar si fierbem vreo 10 minute.

Scoatem tava si turnam siropul deasupra, bagam iar la cuptor si mai lasam max 10 minute. Oprim focul si mai lasam inauntru vreo 10 minute, apoi scoatem, acoperim cu un servet si lasam sa se raceasca. 

E foarte buna rece, chiar a doua zi...daca se poate astepta....

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu nuca, mar si rahat" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Plăcintă cu brânză dulce

Postat de diaconta

Plăcintă cu brânză dulce

Am pregatit mai întâi aluatul ,care trebuie sa stea la dospit. Drojdia am amestecat-o cu o lingurita de zahar,o lingura de faina si putin lapte caldut.Am lasat-o sa dospeasca....

Citeste continuarea

Gogosi de post

Postat de camelia75

Gogosi de post

1.Amestecati faina, sarea, zaharul,coaja de portocala si drojdia,apoi turnati treptat apa calduta.Framantati pentru a obtine un aluat omogen. 2.Adaugati uleiul si framantati pana ce aluatul nu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.12.2012, 21:16
cred ca a iesit o bunatate!
la 05.12.2012, 21:16
Mmmm vreau si eu...
la 05.12.2012, 21:16
place
la 05.12.2012, 21:21
la 05.12.2012, 21:21

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking