Turta dulce 3

Postat de timea in Dulciuri
17 Dec 2013 | 7387 vizualizari
Turta dulce 3

Nu puteam sa astept Sarbatorile de iarna fara turta dulce, mai ales ca imi place mult sa fac tot ce inseamna forme decupate si 'pictate' . Anul acesta am zis ca incerc si o alta reteta si am ales sa o fac pe cea de la Bucatar Maniac (desi imi place mult de tot si varianta mea cu miere). Am facut mici modificari dar am fost tare multumita de rezultat si cu siguranta am sa mai fac.

Ingrediente

  • 200 gr zahar ars stins cu 100 ml apa calda
  • 3 galbenusuri
  • 200 ml lapte
  • 150 gr zahar
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 lingurita amestec de condimente (cuisoare, ghimbir, anason)
  • 1 lingura rasa de bicarbonat de amoniu
  • 50 g untura de porc
  • aprox 900 gr faina
  • Glazura:
  • 2 albusuri de ou
  • 150 gr zahar pudra
  • 50 gr zahar vanilat pudra

Mod de preparare

Sa ne apucam de treaba pentru ca o sa dureze ceva. E si mai bine daca aveti si ajutoare, mai ales la partea finala asa cum am avut eu :).

Mai intai punem cele 200 gr de zahar la caramelizat peste care turnam100 ml apa calda. Turnam toata apa dintr-o data si ne ferim repede sa nu ne arda aburii si stropii. Lasam sa fiarba pana se topeste caramelul, apoi luam de pe foc si lasam sa se raceasca.

Intr-un bol amestecam galbenusurile cu 150 gr zahar, untura, condimentele si laptele in care am stins amoniacul. Adaugam siropul racit si apoi treptat incorporam faina.

O sa simtiti cand framantati cam cata faina trebuie sa cuprinda (am vazut ca in reteta scria aprox 1 kg insa la mine a fost suficient 900 gr). Trebuie sa aveti un aluat legat usor de intins. Aluatul ramane usor lipicios din cauza siropului. 

Imbracam aluatul in folie alimentara si dam la frigider minim 5 ore. Puteti sa il lasati si peste noapte la frigider.

Scoatem din frigider si impartim aluatul in 4 bucati. Pe rand intindem cate o foaie de aprox 5 mm grosime pe masa tapetata cu faina (aluatul devine usor lipicios insa nu am avut probleme sa il intind) si decupam formele dorite.

Aluatul ramas dupa ce decupam il punem deoparte si impreuna cu resturile de la celelalte foi intinse il framantam din nou si il intindem apoi si decupam forme pana se gata aluatul.

Formele le asezam in tava tapetata cu hartie de copt si dam tava la cuptorul preincalzit la 170 de grade aprox 6-7 minute, trebuie sa fie putin aurii deasupra dar inca moi. 

Scoatem tava din cuptor si dupa ce s-au racit putin scoatem turta dulce din tava si lasam sa se raceasca complet. Procedam asa cu toate formele decupate.

Pregatim glazura: albusurile la temperatura camerei le batem spuma si adaugam treptat zaharul si zaharul vanilat.

Ungem cu aceasta glazura turta dulce si ornam cu bombonele colorate.

Eu am folosit si colorant alimentar si am pictat formele pentru ca am vrut sa fie mai vesele, dar le puteti lasa foarte bine si doar albe. 

Lasam sa se usuce glazura pana a doua zi apoi le pastram in vas acoperit sau in punga de hartie. Ele se vor  inmuia pe masura ce stau.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Turta dulce 3" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (42)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert turta dulce cu ciocolata

Postat de rocsi_1612

Desert turta dulce cu ciocolata

Intr-un bol, puneti untul taiat cuburi, de la temperatura camerei. Adaugati mierea si indulcitorul gold, mixati la viteza potrivita 2-3 minute, pana indulcitorul de topeste, dar nu de tot....

Citeste continuarea

Desert turta dulce glazurata

Postat de eumimi

Desert turta dulce glazurata

Topim untul cu zaharul si cu mierea. Lasam 5 min. la racorit si adaugam oul, cacaua si condimentele. Turnam lichidul obtinut peste faina, adaugam si bicarbonatul dizolvat in lingura de...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei

Comentarii

la 17.12.2013, 23:42
Cea mai buna turta. Si eu am facut-o
la 17.12.2013, 23:42
Cat de minunate sunt!!
la 17.12.2013, 23:44
Da Laura e buna, dar parca tot pe cea cu miere o prefer
la 17.12.2013, 23:44
la 17.12.2013, 23:44
multumesc Meri

Vezi toate comentariile (42)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking