Turta dulce

Postat de Ina in Dulciuri
6 Dec 2013 | 10257 vizualizari
Turta dulce

Cea mai buna turta dulce :X Sursa: bucatarmaniac.ro

Ingrediente

  • 3 galbenusuri
  • 200 g zahar ars si stins cu 100 ml apa calda
  • 200 ml lapte
  • 200 g zahar
  • 3 lingurite cu scortisoara
  • 1 lingura rasa (nu o lingurita) de bicarbonat de amoniu
  • 50 g untura (unsoare)
  • faina cat cuprinde (cca. 1 kg)

Pentru glazura:

  • 3 albusuri de ou
  • 250 g zahar praf
  • 2 plicuri zahar vanilat praf
  • o lingurita zeama de lamaie

Mod de preparare

Punem 200 g de zahar  la caramelizat si stingem cu 100 de ml de apa calda. 

Pregatim restul ingredientelor :  3 galbenusuri, laptele in care dizolvam bicarbonatul de amoniu, 200  g de zahar, scortisoara si untura. Amestecam totul intr-un vas, apoi adaugam si siropul de caramel ( racit ) si omogenizam. Adaugam treptat si faina, amestecand pentru omogenizare, pana obtinem un aluat tare dar usor lipicios ( din cauza siropului ), potrivit pentru a fi intins. 

Impachetam aluatul intr-o folie alimentara si il lasam la frigider cateva ore  sau peste noapte.

In 4-5 ore vom avea un aluat greu de lucrat, tare, dar care la temperatura camerei va deveni lipicios, asa ca trebuie lucrat rapid.

Intindem foi de aproximativ jumatate de cm grosime si decupam forme dupa preferinte, pe care le punem in tavi unse cu ulei sau tapetate cu hartie de copt.

Bagam tavile in cuptorul preincalzit la foc mic, pentru cca. 5-8 minute (in functie de cuptor si de grosimea aluatului). Cand sunt gata, trebuie sa fie putin aurii, dar inca pufoase. 

Glazura: Batem albusurile spuma, apoi adaugam trepatat zaharul ( inclusiv  cel vanilat ), mixand in continuare. 

La un moment dat se bate destul de greu, dar trebuie incorporat tot zaharul chiar daca vi se pare mult.La final adaugam si lingurita cu zeama de lamaie, mai mixam putin si glazuta e gata.

Decoram bucatile de turta dulce dupa preferinte sau le tavalim prin glazura, le scoatem si le lasam la uscat, cateva ore, avand grija sa rotim bucatile pentru a se usca pe toate partile.

Desi la racire turta dulce va fi crocanta, aceasta se va fragezi in cateva ore si va deveni din ce in ce mai pufoasa ( precum foile pentru prajituri ).

Se vor pastra intr-un vas acoperit sau in punga de hartie , pentru a se mentine fragede un timp mai indelundat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Turta dulce" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (38)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert turta dulce cu ciocolata

Postat de rocsi_1612

Desert turta dulce cu ciocolata

Intr-un bol, puneti untul taiat cuburi, de la temperatura camerei. Adaugati mierea si indulcitorul gold, mixati la viteza potrivita 2-3 minute, pana indulcitorul de topeste, dar nu de tot....

Citeste continuarea

Desert turta dulce glazurata

Postat de eumimi

Desert turta dulce glazurata

Topim untul cu zaharul si cu mierea. Lasam 5 min. la racorit si adaugam oul, cacaua si condimentele. Turnam lichidul obtinut peste faina, adaugam si bicarbonatul dizolvat in lingura de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.12.2013, 22:19
ce buna e
la 06.12.2013, 22:19
Si frumoasa!
la 06.12.2013, 22:24
Minunate!
la 06.12.2013, 22:25
A iesit super
la 06.12.2013, 22:25
Iese atat de pufoasa si aromata

Vezi toate comentariile (38)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking