Placinta cu pui si legume

Postat de oanapl in Retete Delikat
17 Iun 2018 | 1968 vizualizari
Placinta cu pui si legume

Am pregatit aceasta reteta delicioasa avand ca sursa de inspiratie o reteta de la Katty. Pentru un plus de savoare am folosit amestecul de ierburi si boia Delikat.

Ingrediente

  • pentru aluat:
  • 500 g făină
  • 100 g unt
  • 150 ml apă caldă
  • 5 g drojdie uscată
  • sare
  • 1 ou
  • pentru umplutură:
  • 250 g piept de pui
  • 300 g amestec de legume congelate (mazăre boabe, ardei roșu, porumb, morcov cubulețe)
  • 300 g smântână
  • 5 ouă
  • sare
  • 1 lingură amestec de ierburi si boia Delikat
  • 1 lingură ulei
  • 2 linguri pesmet
  • 1 ou+1 lingură lapte ptr uns

Mod de preparare

Pregătești mai întâi aluatul. Cerni făina într-un castron, faci în mijloc o adâncitură în care pui oul bătut, sarea, untul topit, apa și drojdia. Frămânți un aluat elastic, nelipicios, pe care îl acoperi cu un prosop și îl lași la crescut la caldură.
Între timp pregătești umplutura.
Tai pieptul de pui cubulețe mici, pe care le pui la rumenit în uleiul încins într-o tigaie cu o lingură de amestec de ierburi si boia Delikat. Când pieptul a început să se rumenească, adaugi legumele și sare. Le lași să se înmoaie ușor, apoi le lași să se răcească.
Într-un castron bați smântâna cu ouăle și sare după gust. Pui legumele în amestecul format și omogenizezi. Ungi o tavă cu puțin unt. Întinzi 2/3 din aluat pe fundul formei și pe pereți. Presari pesmetul, apoi torni compoziția. Aluatul rămas îl întinzi cu sucitorul și îl tai fâșii, pe care le așezi sub formă de grilaj deasupra. Ungi grilajul cu oul bătut cu lapte. Dai tava la cuptorul preîncălzit la foc mediu pentru 45-50 de minute, până când se rumenește frumos.

Servești plăcinta caldă sau rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu pui si legume" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (7)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Placinta cu fasole si carne tocata

Postat de Satisfyyourcravings

Placinta cu fasole si carne tocata

Carnea tocata se gateste la foc mare 15 minute, pana devine bruna si crocanta. Se toaca frunzele rozmarinului si se adauga, impreuna cu fasolea scursa de apa, peste carne. Se mai lasa 8...

Citeste continuarea

Aperitiv placinta cu pui si legume

Postat de katty

Aperitiv placinta cu pui si legume

Pregatim mai intai aluatul. Cernem faina intr-un castron, o amestecam cu drojdia uscata si zaharul, facem in mijloc o adancitura in care punem oul batut, sarea, untul topit si apa. Framantam un...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.07.2018, 09:07
la 06.07.2018, 09:47
Bună plăcintă!
la 06.07.2018, 10:14
la 06.07.2018, 12:32
Arată super bine!
la 06.07.2018, 18:40
Excelenta pentru micul dejun!

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking