Placinta cu pui si pate de ficat

Postat de madi_marin in Pui
13 Mai 2020 | 5413 vizualizari
Placinta cu pui si pate de ficat

,,aluaturi de casa,,

Ingrediente

  • Aluat :
  • 70 ml apă caldă
  • 15 g zahăr
  • 5 g drojdie uscată
  • 50 g făină
  • 70 ml lapte
  • 60 ml ulei
  • 3 g praf de copt
  • 220 g făină
  • un praf de sare
  • Umplutura:
  • 300 g piept de pui tocat
  • 1 ceapă mică
  • 1 morcov mic
  • 1 conservă mică de pate de ficat
  • 1 linguriţă pastă de tomate
  • sare
  • piper
  • ulei
  • În plus:
  • 1 ou pentru uns
  • mac / susan

Mod de preparare

Se pun într-un castron 70 ml apă caldă, 15 g zahăr, 5 g drojdie uscată şi 50 g făină. Se amestecă bine şi se lasă la odihnit 15 minute.

După cele 15 minute, peste maia se adaugă laptele, uleiul, sarea şi făina cernută cu praful de copt. Se frământă cu mâna rapid un aluat nelipicios. Se lasă la crescut pentru 1 oră.

Umplutura : se toacă mărunt ceapa şi se căleşte în puţin ulei împreună cu morcovul ras fin, apoi se adaugă carnea tocată şi se lasă la foc mic până aceasta îşi schimbă culoarea. Se pun 50 ml apă şi se lasă să fiarbă câteva minute cu capacul pus. După acest timp se pun pasta de tomate, sare şi piper după gust şi se amestecă. Se mai lasă câteva minte la foc mic, apoi se dă vasul deoparte de pe foc şi se lasă la răcit. Abia atunci se amestecă cu pateul de ficat si umplutura este gata.

Aluatul crescut se cântăreşte şi se împarte în 6 bile egale. Se pudrează blatul de lucru cu făină şi se întind pe rând foi ovale. Fiecare foaie se taie cu cuţitul de pizza în fâşii până la jumătate. Se acoperă cu jumătatea netăiată, se pune câte o lingură de umplutură , apoi se formează un triunghi, care se sigilează bine în partea de jos. Se pun în tavă cu tăieturile în sus. Se pot uni sau se pot lăsa individual. Se lasă la crescut încă 30 de minute, supă care se ung cu ou bătut şi se presară cu mac sau susan

Se coc la 200 grade pentru 20 de minute, căldură sus/jos fără ventilaţie.

Sunt foarte bune şi fragede şi merg servite şi calde şi reci.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu pui si pate de ficat" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (24)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Pui umplut la cuptor

Postat de diaconta

Pui umplut la cuptor

Pentru ca nu ma pricep sa dezosez puiul,l-am cumparat gata dezosat,pregatit pentru umplut,asa treaba a fost foarte simpla. Am condimentat puiul si pe sub piele ,in interior si in exterior....

Citeste continuarea

Shaorma cu piept de pui

Postat de Corina33

Shaorma cu piept de pui

Pieptul se pui taiat felii si condimenteaza cu sare si piper sau cu condimente pentru pui si se prajeste intr-o tigaie teflonata sau pe grill 3-4 minute pe fiecare parte. Se lasa sa se raceasca...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.05.2020, 21:44
Multumim de tratatie !!! Foarte buna
la 13.05.2020, 21:49
Arată excelent!
la 13.05.2020, 21:55
Astea-s inainte de tortul ala de perisoare ?
la 13.05.2020, 22:05
Si ce bunaciuni am gasit aici )))
la 13.05.2020, 22:05

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking