Placinta cu pui, telina si praz

Postat de laylalala in Pui
20 Mai 2010 | 10601 vizualizari
Placinta cu pui, telina si praz

Ingrediente

  • 500 gr telina, curatata si taiata cubulete
  • 300 gr cartofi, curatati si taiati cubulete
  • 450 gr piept de pui fara piele, taiat cubulete
  • 1 lingura faina de malai
  • 1 lingura ulei de masline
  • 200 gr praz, feliat
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • 2 linguri patrunjel proaspat tocat
  • 200 gr iaurt
  • 1 lingura mustar
  • sare si piper

Mod de preparare

Incalzeste cuptorul la 200⁰C.Fierbe cartofii si telina in apa cu sare aprox. 20 minute pana cand se inmoaie.Scurge legumele pastrand 200 ml din apa in care au fiert si fa-le piure asezonandu-le dupa gust.
Incinge o tigaie la foc potrivit si adauga uleiul de masline.Amesteca pieptul de pui cu faina de malai.Caleste prazul in ulei pana cand se inmoaie putin, aprox.3 minute.Adauga puiul si 200 ml apa pastrata si fierbe totul la foc mic 10 minute pana cand puiul s-a facut.Ia tigaia de pe foc, adauga coaja de lamaie, patrunjeleul, iaurtul si mustarul si amesteca bine.
Pune compozitia cu pui intr-un vas termorezistent, iar deasupra pune piureul de cartofi si telina.Da placinta la cuptor 35-40 minute pana cand s-a rumenit deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu pui, telina si praz" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (1)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Drob de pui cu verdeturi

Postat de gurita_ta2005

Drob de pui cu verdeturi

Ficatul de pui se curata bine si se pune la fiert intr-o craticioara. Pipotele si inimile se pun la fiert, impreuna cu pulpa de pui. Se lasa sa fiarba bine, dupa care se scurg de apa si se lasa...

Citeste continuarea

Chiftele frantuzesti de pui

Postat de rocsi_1612

Chiftele frantuzesti de pui

Pieptul de pui il spalam, il stergem cu servetele si il taiem cubulete. Ceapa verde o taiem rondele, patrunjelul si mararul le tocam marunt. Ouale le batem spuma. Intr-o cratita, punem...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.07.2010, 09:05

Vezi toate comentariile (1)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking