Placinta cu pui, telina si praz

Postat de laylalala in Pui
20 Mai 2010 | 10595 vizualizari
Placinta cu pui, telina si praz

Ingrediente

  • 500 gr telina, curatata si taiata cubulete
  • 300 gr cartofi, curatati si taiati cubulete
  • 450 gr piept de pui fara piele, taiat cubulete
  • 1 lingura faina de malai
  • 1 lingura ulei de masline
  • 200 gr praz, feliat
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • 2 linguri patrunjel proaspat tocat
  • 200 gr iaurt
  • 1 lingura mustar
  • sare si piper

Mod de preparare

Incalzeste cuptorul la 200⁰C.Fierbe cartofii si telina in apa cu sare aprox. 20 minute pana cand se inmoaie.Scurge legumele pastrand 200 ml din apa in care au fiert si fa-le piure asezonandu-le dupa gust.
Incinge o tigaie la foc potrivit si adauga uleiul de masline.Amesteca pieptul de pui cu faina de malai.Caleste prazul in ulei pana cand se inmoaie putin, aprox.3 minute.Adauga puiul si 200 ml apa pastrata si fierbe totul la foc mic 10 minute pana cand puiul s-a facut.Ia tigaia de pe foc, adauga coaja de lamaie, patrunjeleul, iaurtul si mustarul si amesteca bine.
Pune compozitia cu pui intr-un vas termorezistent, iar deasupra pune piureul de cartofi si telina.Da placinta la cuptor 35-40 minute pana cand s-a rumenit deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu pui, telina si praz" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (1)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Pui cacciatora sau pui in stil vanatoresc

Postat de mirela0911

Pui cacciatora sau pui in stil vanatoresc

Bucatile de carne se spala bine apoi se lasa sa se scurga bine de apa. Uleiul se pune la incins intr-o cratita. Se pun bucatile de carne si se lasa sa se caleasca cate 5 minute pe fiecare...

Citeste continuarea

Cordon Bleu

Postat de Irina

Cordon Bleu

Am batut fasiile din piept de pui, dupa care le-am condimentat cu sare si piper. Am asezat cate trei fasii de piept de pui usor suprapuse, pentru a forma o "foaie" mai mare. Am asezat...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.07.2010, 09:05

Vezi toate comentariile (1)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking