Ingrediente
- aluat:
- 400 g faina 00
- 25 g drojdie proaspata
- 1 l-ita zahar
- 2 l-ite rase de sare
- 50 ml untura topita100 ml apa
- seminte de susan
- umplutura:
- 250 g ricotta de oaie
- 200 g mozzarela
- 50 g cascaval
- 2 rosii
- jum de ceapa rosie
- 100 g prosciutto(sunca de orice fel)
- marar uscat ( proaspat era ideal)
- 2 lg smantana
- 1 ou
- 30 ml lapte
- sare dupa gust
Mod de preparare
Aluatul: am facut o maia din drojdie, zahar si apa calduta, am turnat peste faina, am adaugat sarea si untura topita, dar numai putin caldutra si am framantat un aluat normal, ca la paine. Am lasat la dospit cam 2 ore. Am impartir aluatul in 2, am intins o foaie dreptunghiulara la nivelul tavii, si am pus in tava tapetata cu hartie de copt( personal cred ca era mai buna varianta cu tava unsa si infainata, fiindca mie mi-a ramas cam moale la fund, desi era coapta bine in rest). Peste foaie am presarat seminte de susan usor prajite.
Umplutura: am ras ricotta, cascavalul si sunca , am adaugat oul, smantana, ceapa taiata marunt si laptele , sare si marar si am amestecat binisor. Am pus aceasta compozitie peste prima foaie in tava, am intins frumos si uniform, apoi am taiat rosiile cubulete si am presarat peste . Am dat si mozzarella pe razatoare si am pus peste bucatile de rosii. Am intins si cealalta foaie putin mai mare decat prima, am pus peste umplutura si marginile le-am indoit putin pana sub foaia de dedesubt. Am presat cu mana binisor, am uns ff bine deasupra cu ulei de masline si am presarat iar seminte de susan.
Am dat la cuptorul incalzit la 180 grade cam jumatate de ora, pana s-.a rumenit frumos si marginile s-au desprins usor de pe peretii tavii. Am scos si am lasat 10 minute sa se racoreasca, apoi am taiat-o in tava. Nu am avut rabdare sa se raceasca, asa ca am halit-o si calda...dar e la fel de buna si calda si rece.
Pofta buna!!!!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu ricotta de oaie" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (29)
|