Placinta cu ricotta de oaie

Postat de adasev12 in Aperitive / Garnituri
17 Feb 2012 | 3663 vizualizari
Placinta cu ricotta de oaie

imi plac mult placintele, tartele etc sarate, cu orice fel de branza ar fi...de data asta aveam o bucata de ricotta de oaie si nu prea mergea mancata asa simpla, asa ca am combinat-o intr-o placinta delicioasa...zic eu....acu voi ziceti ce vreti...da am apat deja 3/4 din ea....

Ingrediente

  • aluat:
  • 400 g faina 00
  • 25 g drojdie proaspata
  • 1 l-ita zahar
  • 2 l-ite rase de sare
  • 50 ml untura topita100 ml apa
  • seminte de susan
  • umplutura:
  • 250 g ricotta de oaie
  • 200 g mozzarela
  • 50 g cascaval
  • 2 rosii
  • jum de ceapa rosie
  • 100 g prosciutto(sunca de orice fel)
  • marar uscat ( proaspat era ideal)
  • 2 lg smantana
  • 1 ou
  • 30 ml lapte
  • sare dupa  gust

Mod de preparare

Aluatul: am facut o maia din drojdie, zahar si apa calduta, am turnat peste faina, am adaugat sarea si untura topita, dar numai putin caldutra si am framantat un aluat normal, ca la paine. Am lasat la dospit cam 2 ore. Am impartir aluatul in 2, am intins o  foaie dreptunghiulara la nivelul tavii, si am pus in tava tapetata cu hartie de copt( personal cred ca era mai buna varianta cu tava unsa si infainata, fiindca mie mi-a ramas cam moale la fund, desi era coapta bine in rest). Peste foaie am presarat seminte de susan usor prajite.

Umplutura: am ras ricotta, cascavalul si sunca , am adaugat oul, smantana, ceapa taiata marunt  si laptele , sare si marar si am amestecat binisor. Am pus aceasta compozitie peste prima foaie in tava, am intins frumos si uniform, apoi am taiat rosiile  cubulete si am presarat peste . Am dat si mozzarella pe razatoare si am pus peste bucatile de rosii. Am intins si cealalta foaie putin mai mare decat prima, am pus peste umplutura si marginile le-am indoit  putin pana sub foaia de dedesubt. Am presat cu mana binisor, am uns ff bine deasupra cu ulei de masline si am presarat iar seminte de susan.

Am dat la cuptorul incalzit la 180 grade cam jumatate de ora, pana s-.a rumenit frumos si marginile s-au desprins usor de pe peretii tavii. Am scos si am lasat 10 minute sa se racoreasca, apoi am taiat-o in tava. Nu am avut rabdare sa se raceasca, asa ca am halit-o si calda...dar  e la fel de buna si calda si rece.

Pofta buna!!!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu ricotta de oaie" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (29)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Ciulama de ciuperci in vasul Zepter cu orez basmati

Postat de simona72

Ciulama de ciuperci in vasul Zepter cu orez basmati

Ciupercile spalate, curatate si taiate in sferturi, le calim intr-o lingura de ulei de masline si o lingura de unt. Cind au inceput sa-si lase sucul, adaugam usturoiul taiat marunt, punem capacul...

Citeste continuarea

Chiftelute din dovlecel

Postat de Pungasa_Rogue

Chiftelute din dovlecel

Se curata dovlecelul de coaja si seminte, se spala si se da pe razatoarea mica. Se lasa intr-o sita la scurs timp de cel putin o ora, dupa ce a fost dat cu sare. Dupa aceea, morcovul se curata...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.02.2012, 13:05
ce fain arata
la 17.02.2012, 13:10
delicioasa
la 17.02.2012, 13:30
Ce bine arata nu am facut niciodata asa ceva ,dar cred ca e buna
la 17.02.2012, 13:41
dia....
la 17.02.2012, 13:48
sufletista, marinicayou, ms mult

Vezi toate comentariile (29)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking