Placinta cu urda si marar

Postat de meosiris in Prajituri
6 Oct 2010 | 5879 vizualizari
Placinta cu urda si marar

Recipe by Poca.

Ingrediente

  • Foi:
  • -300 grame faina
  • -200 grame margarina
  • -100 grame zahar
  • -2 galbenusuri
  • -1 lingura smantana
  • -1 plic praf de copt
  • -1 lamaie.
  • Umplutura:
  • -500 grame urda
  • -6 linguri zahar
  • -1 legatura marar
  • -2 oua
  • -2 linguri gris
  • -1 plic zahar vanilat.

Mod de preparare

-Topim untul, adaugam coaja de lamaie, zeama de la o jumatate de lamaie si amestecam cu celelalte ingrediente pentru foi.
-Amestecam bine, apoi lasam deoparte pana preparam umplutura. Aluatul nu este unul legat, asa ca o sa va dea ceva bataie de cap:).
-Dupa ce umplutura e gata, intindem 2 foi si le asezam in tava cu ajutorul unei hartii de copt. Intre ele asezam umplutura.
-Pentru umplutura tocam mararul si il amestecam cu celelalte ingrediente.
-Coacem la 175C, 35 de minute. Dupa ce o scoatem, o lasam putin sa se raceasca, apoi o pudram cu zahar pudra.
Foarte gustoasa!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu urda si marar" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Aperitiv placinta creata cu urda si marar

Postat de MotanLaOale

Aperitiv placinta creata cu urda si marar

Foile se lasa la dezghetat. Urda se amesteca cu sare, 3 oua, mararul tocat marunt si se omogenizeaza bine. Se intinde o foaie, se unge cu ulei cu o pensula si se suprapune o a doua foaie...

Citeste continuarea

Aperitiv placinta cu urda si marar ca in Maramures

Postat de oanapl

Aperitiv placinta cu urda si marar ca in Maramures

Aluatul: Cerni faina, apoi adaugi sarea si oul batut. Drojdia o dizolvi cu zaharul si o adaugi peste faina. Torni putin cate putin din apa calduta si framanti pana cand aluatul devine...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.10.2010, 10:54
yamii!
la 06.10.2010, 10:59
la 06.10.2010, 11:10
Tentanta rau!
la 06.10.2010, 11:13
Imi place placinta cu urda
la 06.10.2010, 11:23
ce tare, nu am mancat pana acum.

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking