Placinta cu urda si marar ca la bunica in Maramures

Postat de TAB1TA in Dulciuri
28 Mar 2014 | 58903 vizualizari
Placinta cu urda si marar ca la bunica in Maramures

Acestea sunt vestitele placinte pe care le facea bunica mea din Maramures. Desi eram foarte mica ca sa mi le amintesc, mereu am auzit laude la adresa lor. Asa ca m-am hotarat sa vad si eu cum sunt. Sunt foarte bune!

Ingrediente

Aluat:

  • 500 g faina
  • 1-2 linguri zahar
  • 7 g drojdie uscata
  • 1 ou
  • 25 ml ulei
  • 300 ml apa calduta
  • sare

Umplutura:

  • 450-500 g urda
  • marar
  • 1 ou

Mod de preparare

Aluatul:

Se cerne faina.

Se adauga sarea si oul batut.

Drojdia se dizolva cu zaharul si se adauga peste faina.

Se toarna putin cate putin din apa calduta si se framanta pana cand aluatul devine elastic.

Se adauga uleiul si se framanta pana se incorporeaza. 

Se acopera vasul cu un prosop si se lasa la dospit pana se dubleaza volumul.


Umplutura: Se bate oul si se amesteca cu urada si cu mararul.

 

Am impartit aluatul in 10 bile si am lasat pe masa de lucru la crescut.

 Se intinde o foaie din fiecare biluta si se pune cate 1-2 linguri din umplutura in mijloc. Se aduna marginile si se mai intinde putin.

 Se mai lasa putin la crescut si apoi se pun intr-o tigaie antiaderenta in putin ulei.

 Se prajesc pe ambele parti la foc mic.

 Cand sunt gata se scot pe un servet de bucatarie pentru a absorbi grasimea.

 Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu urda si marar ca la bunica in Maramures" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (15)
Retete similare

Prajitura cu crema de capsuni si crema de mascarpone cu rodie

Postat de simona72

Prajitura cu crema de capsuni si crema de mascarpone cu rodie

Pentru blat : ouale intregi se mixeaza cu zaharul pana isi tripleaza volumul si devin ca o crema. Se adauga in fir subtire uleiul sau untul topit si racit. Separat, se amesteca faina cu sarea si...

Citeste continuarea

Desert Macarons si 7 ani de Bucataras

Postat de Constelatialeu

Desert Macarons si 7 ani de Bucataras

Albusurile cu zaharul tos se pun intr-un castron de inox, se asaza pe baie de aburi si se mixeaza la viteza mica pana ce zaharul se topeste, apoi se mareste viteza si mixam pana obtinem o bezea...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.03.2014, 13:24
bune bune
Termina modul de preparare!
la 28.03.2014, 13:49
Multumesc!
la 28.03.2014, 13:49
Ce-mi place
la 28.03.2014, 13:50
Bun, bun!
la 28.03.2014, 14:07
delicioasa!!!!

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking