Placinta cu urda si marar ca la bunica in Maramures

Postat de TAB1TA in Dulciuri
28 Mar 2014 | 59097 vizualizari
Placinta cu urda si marar ca la bunica in Maramures

Acestea sunt vestitele placinte pe care le facea bunica mea din Maramures. Desi eram foarte mica ca sa mi le amintesc, mereu am auzit laude la adresa lor. Asa ca m-am hotarat sa vad si eu cum sunt. Sunt foarte bune!

Ingrediente

Aluat:

  • 500 g faina
  • 1-2 linguri zahar
  • 7 g drojdie uscata
  • 1 ou
  • 25 ml ulei
  • 300 ml apa calduta
  • sare

Umplutura:

  • 450-500 g urda
  • marar
  • 1 ou

Mod de preparare

Aluatul:

Se cerne faina.

Se adauga sarea si oul batut.

Drojdia se dizolva cu zaharul si se adauga peste faina.

Se toarna putin cate putin din apa calduta si se framanta pana cand aluatul devine elastic.

Se adauga uleiul si se framanta pana se incorporeaza. 

Se acopera vasul cu un prosop si se lasa la dospit pana se dubleaza volumul.


Umplutura: Se bate oul si se amesteca cu urada si cu mararul.

 

Am impartit aluatul in 10 bile si am lasat pe masa de lucru la crescut.

 Se intinde o foaie din fiecare biluta si se pune cate 1-2 linguri din umplutura in mijloc. Se aduna marginile si se mai intinde putin.

 Se mai lasa putin la crescut si apoi se pun intr-o tigaie antiaderenta in putin ulei.

 Se prajesc pe ambele parti la foc mic.

 Cand sunt gata se scot pe un servet de bucatarie pentru a absorbi grasimea.

 Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu urda si marar ca la bunica in Maramures" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (15)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert gogosi cu lingura

Postat de autodiag

Desert gogosi cu lingura

Oul, sarea, zaharul si zaharul vanilat se mixeaza. Se adauga iaurtul si esenta de vanilie si se omogenizeaza. Se incorporeaza faina si praful de copt. Trebuie sa iasa un aluat mai gros decat cel...

Citeste continuarea

Chec Godina cu banane

Postat de cristinutanicolita

Chec Godina cu banane

Dam drumul la cuptor.  Într-o cratiță punem zaharul cu apa, le punem la foc mediu și amestecam continuu pana se topește zaharul. Adăugăm esența de rom și lăsăm siropul sa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.03.2014, 13:24
bune bune
Termina modul de preparare!
la 28.03.2014, 13:49
Multumesc!
la 28.03.2014, 13:49
Ce-mi place
la 28.03.2014, 13:50
Bun, bun!
la 28.03.2014, 14:07
delicioasa!!!!

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking