Ingrediente
Aluatul de placinta :
- 500 g faina
- o cana cu apa rece
- 2-3 linguri ulei
- un praf de sare
Umplutura :
- dovleac ras
- scortisoara
- zahar
Mod de preparare
Umplutura: Dam dovleacul pe razatoare ( sau il punem in robot) si il amestecam cu o lingura de scortisoara. Eu am dovleac tip para, cu pulpa foarte dulce, dar care nu-si lasa multa zeama si deci nu trebuie calit.
Aluatul: Punem faina in vasul in care urmeaza sa framantam aluatul. Formam in centru un crater in care punem sare si putin ulei. Incepem sa adaugam apa rece, putin-cate-putin, incepand framantatul. Se obtine o coca potrivit de tare , pe care o impartim in 4-6 bucati pe care le intindem cu placintarul , pana obtinem foi foarte subtiri. Ungem cu ulei foile, apoi punem compozitia de dovleac ras, presaram zahar si rulam foile. Sulurile obtinute le asezam in tava unsa cu ulei. Taiem cu cutitul placinta necoapta, formand astfel feliile de placinta.
Ungem cu ulei placinta ce urmeaza a fi coapta. Dam la cuptor 45-60 minute, apoi scoatem placinta , o portionam si o pudram cu zahar.
Se obtine o placinta cu foi foarte fine, precum strudelul.
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta de dovleac" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (38)
|